Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

domeniile anastasia, soiuri de struguri
Crama de la Domeniile Anastasia este, poate, una dintre cele mai mari realizări ale lui Marin N. Constantin din ultimii ani. Acum un an, când am intrat pe poartă la Domeniile Anastasia, primul lucru de care proprietarul (the owner) mi-a vorbit a fost CRAMA. Și, drept lucru, crama arată foarte ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Telemeaua de Sibiu are, din acest moment, protecţia naţională a sistemelor din zona calităţii, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, se arata intr-un comunicat in urma cu cateva zile, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Denumirea înscrisa este protejată de orice alte practici folosite de producatori, care sa pacaleasca consumatorul ...
Read More
AVINCIS
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Papanași, cea mai bună rețetă EVER

PAPANASI. Drinkfood.ro va prezinta cea mai buna reteta de papanasi, like, EVER. Direct din Maramureş, de la focarul traditiei romanesti (hic!). 

Adrian Grama, bucătarul pensiunii, care are secretul acestei retete, care consta in ingredientele de calitate şi prepararea: „Orice mastrchef ai fi, dacă te duce cineva într-o bucătărie străină nu va ieşi mâncarea pentru că nu cunoşti «rânduiala».”, ne zice el. Ingrediente necesare pentru PAPANAȘI:

  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • o lingură zahăr
  • 130 g făină
  • 1/2 pachet praf de copt
  • o lingură griş
  • coajă de lămâie
  • zahăr vanilat
  • esenţa de rom
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudră vanilat pentru pudrat
  • smântână
  • dulceaţă – de preferat o dulceaţă mai acrişoară.

Cum se fac PAPANAȘII

Mai intai sa cerneti cum trebuie faina, apoi combinati brânza de vaci cu zahărul, ouăle, sarea, zahărul vanilat şi, pe de alta parte, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie. Acuma puneti făina şi coajă de lămâie. Amesteca-le cat e necesar, iar apoi, proportional cu branza adaugata, mai “arunca” 1-2 linguri de făină suplimentar.

Acuma ar trebui sa va aveti un aluat usor de modelat. Scoateti tigaia si puneti ulei.

Va intoarceti la masa de lucru si pudrati faina pe un suport, apoi divizati aluatul în opt linguri de cocă pentru papanaşi şi opt linguriţe pentru capacul rotund al lor. Formezi din faina opt discuri şi opt biluţe din aluat. Cu degetul arătător luat din faina, il infingeti în discul de cocă. Rotiţi circular degetul pentru a face un orificiu in mijlocul aluatului.

La ulei, la foc mic, rumeniţi câte 2 papanaşi deodată (daca va permite tigaia) şi 2 biluţe, pe ambele laturi.

In jur de 5-6 minute fiecare se recomanda. Dar va dati seama ca nu e un termen fix, ci variabil, dupa mărimea papanaşilor şi nivelul uleiului din vasul de prăjire.

Pe un prosop de hartie lasati sa iasa tot excesul de grasime. Aveti grija la bilute, ca alea sunt cele care se fac cel mai rapid.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN