Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

domeniile anastasia, soiuri de struguri
Crama de la Domeniile Anastasia este, poate, una dintre cele mai mari realizări ale lui Marin N. Constantin din ultimii ani. Acum un an, când am intrat pe poartă la Domeniile Anastasia, primul lucru de care proprietarul (the owner) mi-a vorbit a fost CRAMA. Și, drept lucru, crama arată foarte ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Telemeaua de Sibiu are, din acest moment, protecţia naţională a sistemelor din zona calităţii, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, se arata intr-un comunicat in urma cu cateva zile, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Denumirea înscrisa este protejată de orice alte practici folosite de producatori, care sa pacaleasca consumatorul ...
Read More
AVINCIS
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Din ce este compusă masa nutriționiștilor. Află recomandările lor!

Medicii ne anunta ca cei care nu sar masa de dimineata reusesc sa manance per total, pe restul zilei, mai putin. 

Prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi ne anunta ca el este omnivor, ce inseamna asta si de ce zice asta?

 „Sunt omnivor şi întotdeauna ascult de corpul meu şi de nevoile sale.Iau trei mese pe zi, dintre care micul dejun este cea mai importantă. Dimineaţa mănânc în decurs de o oră de când m-am trezit alimente destul de consistente (ouă, carne slabă, peşte, ceapă şi usturoi) și preparate de mine. Un exemplu de mic-dejun: supă japoneză miso cu leuștean și paprika dulce și pulpă de pui la grătar cu mujdei de usturoi. Fără pâine, doar cu salată verde semimurată,” ne zice expertul în nutriție Mencinicopschi.

Preşedintele de onoare al Federaţiei Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, profesor doctor Nicolae Hâncu, ne spune ca el, pe de alta parte, iubeste foarte mult salatele, de fructe, insa nu uite sa mai bea si ceva vin din cand in cand:

Activitatea mea debuteaza cu ora 5,30, cand iau si “micul-dejun de la care niciodată nu mă abat este format obligatoriu din iaurt și fulgi. Pe la 10,30-11 iau o gustare formată dintr-un baton din prune uscate, scorțișoară, alune sau nuci.

Sâmbăta şi duminica, la mic dejun, am o omletă albă formată din 3-4 albuşuri de ou foarte bine prăjite pe teflon fără ulei, în care nu mai adaug nimic. De ani de zile toate mâncărurile mele sunt foarte sărace în sare,” ne impartaseste profesorul Hâncu.

Alimentatia lui este 100% naturala si ne recomanda si noua sa facem la fel:

,,Alimentaţia mea este în mod obişnuit bazată pe produse naturale, cu lactate degresate, legume (pe cât posibil crude), cereale integrale şi leguminoase. Mănânc des şi puţin şi niciodată nu mă ridic de la masă cu burta plină.”

Cine nu lipseste micul dejun din programul lui, “are șanse mai mici să se îngrașe de-a lungul vieții, are performanțe fizice și psihice mai bune, iar faptul că nu ne e foame sau dorim să slăbim nu sunt motive valabile ca sa sări peste masa de dimineață. Cel mai bun mic-dejun este acela care are destule fibre şi proteine care să iţi ţină de foame până la următoarea masă, fără prea mult zahăr sau grăsimi saturate. Alegerile bune sunt pâine integrală, ouă, unt de arahide, cereale, fructe, lapte degresat”, ne argumenteaza nutriționistul Corina Zugravu

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN