Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

domeniile anastasia, soiuri de struguri
Crama de la Domeniile Anastasia este, poate, una dintre cele mai mari realizări ale lui Marin N. Constantin din ultimii ani. Acum un an, când am intrat pe poartă la Domeniile Anastasia, primul lucru de care proprietarul (the owner) mi-a vorbit a fost CRAMA. Și, drept lucru, crama arată foarte ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Telemeaua de Sibiu are, din acest moment, protecţia naţională a sistemelor din zona calităţii, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, se arata intr-un comunicat in urma cu cateva zile, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Denumirea înscrisa este protejată de orice alte practici folosite de producatori, care sa pacaleasca consumatorul ...
Read More
AVINCIS
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Cum ar trebui să păstrăm alimente pentru o prospețime cât mai mare

Un nou studiu de catre specialisti arata ca obisnuinta de a pune laptele in compartimentul de la usa frigiderului este gresita. Hm, cum adica? Poate va intrebati. Pai, spun acestia, s-ar strica mult mai rapid, din cauza faptului ca temperaturile in acea zona scad-cresc mult mai rapid.

Ei recomanda sa punem laptele cat mai in centru.
Ah, da, acelasi caz este aplicabil si in cazul in care pui paine pe frigider. Nu este, de altfel, singurul aliment de care ar trebui sa avem mai multa grija, in privinta locurilor unde le asezam. Mai jos am notat cateva dintre cele mai importante si unde trebuie pastrate.

Pentru o prospetime cat mai mare a alimentelor, ca sa nu se strice rapid si, de asemenea, pentru reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara, trebuie sa stim unde sa le asezam.

Deci, lista, domnilor:

  • pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata.
  • pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita;
  • pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.

In sertare unde exista umiditate mai buna se pun verdeturile. Unele fructe si legume emit etilena, ceea ce ar creste procesul de degradare a alimentelor, iar, deci, daca am pastra alimentelor la un loc mai sigur, sansele de a se strica sunt mai mici.

Pe usa puteti pune insa: sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.

Carnea ar trebui intotdeauna sa aiba ambalajul intact cand este pus in frigider. Daca vreti chiar o perioada si mai indelungata, atunci la congelator.

Temperatura în frigider trebuie  sa fie mereu la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN