Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Este clar deja că inteligența artificială va conduce industria marketingului în direcții considerate Science Fiction acum câțiva ani. Deși guru ca Elon Musk sau Stephen Hawking ne-au atenționat asupra pericolelor la care ne expunem prin adoptarea tot mai masivă a tehnologiei în viața noastră, omenirea a decis, practic, că e ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
agriculture for life, life for agriculture, artă, știință și viață, universităţii de știinţe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamvb
USAMV BUCURESTI Conferinţa Internaţională a Universităţii de Știinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București "Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură" O VIAȚĂ PENTRU AGRICULTURĂ A avut loc între 7 - 9 iunie 2018, Bucureşti, România O VIAȚĂ pentru Agricultură. Ce ziceți? Merită? Cu siguranță că merită. La o adică, e ...
Read More
AVINCIS
albacher,borsec,aquatique,bere,apa minerala,caldura,canicula,sete
ALBACHER, dar și BORSEC. Și AQUATIQUE! Am vrut să spun că BEREA și APA MINERALĂ sunt la mare preț, mai cu seamă acum, în luna august, când toată lumea tânjește după o gură de răcoare/ și o gură de prospețime ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Cum ar trebui să păstrăm alimente pentru o prospețime cât mai mare

Un nou studiu de catre specialisti arata ca obisnuinta de a pune laptele in compartimentul de la usa frigiderului este gresita. Hm, cum adica? Poate va intrebati. Pai, spun acestia, s-ar strica mult mai rapid, din cauza faptului ca temperaturile in acea zona scad-cresc mult mai rapid.

Ei recomanda sa punem laptele cat mai in centru.
Ah, da, acelasi caz este aplicabil si in cazul in care pui paine pe frigider. Nu este, de altfel, singurul aliment de care ar trebui sa avem mai multa grija, in privinta locurilor unde le asezam. Mai jos am notat cateva dintre cele mai importante si unde trebuie pastrate.

Pentru o prospetime cat mai mare a alimentelor, ca sa nu se strice rapid si, de asemenea, pentru reducerea cazurilor de toxiinfectie alimentara, trebuie sa stim unde sa le asezam.

Deci, lista, domnilor:

  • pe raftul de sus, unde temperatura are cele mai mici variatii, aseaza branzeturile, untul, iaurturile si ciocolata.
  • pe raftul din mijloc se aseaza caserolele cu carne gatita;
  • pe raftul de jos, unde avem temperatura cea mai scazuta, se aseaza cutiile cu lapte, ouale, caserolele cu fructe de mare, pachetele cu carne cruda.

In sertare unde exista umiditate mai buna se pun verdeturile. Unele fructe si legume emit etilena, ceea ce ar creste procesul de degradare a alimentelor, iar, deci, daca am pastra alimentelor la un loc mai sigur, sansele de a se strica sunt mai mici.

Pe usa puteti pune insa: sucul de fructe, maioneza, mustarul, sosurile, muraturile.

Carnea ar trebui intotdeauna sa aiba ambalajul intact cand este pus in frigider. Daca vreti chiar o perioada si mai indelungata, atunci la congelator.

Temperatura în frigider trebuie  sa fie mereu la 4 grade Celsius, iar în congelator la aproximativ -17 grade.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN