Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Un nou studiu de catre specialisti arata ca obisnuinta de a pune laptele in compartimentul de la usa frigiderului este gresita. Hm, cum adica? Poate va intrebati. Pai, spun acestia, s-ar strica mult mai rapid, din cauza faptului ca temperaturile in acea zona scad-cresc mult mai rapid. Ei recomanda sa ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
fondul de garantare a creditului rural fgcr-ifn-sa, fgcr-ifn-sa
Fondul de Garantare a Creditului Rural FGCR-IFN-SA s-a constituit în februarie 1994, potrivit Legii nr. 31/1990, ca o societate comercială pe acțiuni, în urma negocierilor Comisiei Comunității Europene și Guvernul României, reprezentat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, concretizând programul Comisiei Europene de sprijinire a procesului de privatizare a agriculturii ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Alimentele pe care sub nicio formă nu trebuie să le reîncălzești

E bine sa cunoastem ce alimente ar trebui reincalzite si care nu, deoarece multe dintre ele, prin acest proces, si-ar pierde din proprietatile lor nutritive. Mai pe scurt, le mananci doar ca sa-ti astupi foamea, dar ele, in realitate, nu te ajuta cu prea mult, ca sa nu mai vorbim ca unele chiar pot deveni toxice in urma procesului. 

Sa trecem in revista 5 dintre alimentele pe care nu ar trebui sa le reincalzesti (sau sa ai grija cum o faci)

  • Ciupercile – cel mai recomandat este ca acest aliment sa fie mancat cat mai rapid cu putinta. Desigur, poti opta si pentru consumarea lor mai tarzie, dar atunci ar trebui sa le mananci reci, nu calde. Asta deoarece la momentul incalzirii structura lor proteică se modifica si o poti resimti inclusiv in gustul lor. Totodata, poate duce si la probleme digestive, pierzandu-si multe dintre caracteristicile benefice corpului nostru.
  • Puiul – e un caz foarte asemanator cu cel de mai sus, in care structura proteică a puiul se modifica cand este reincalzita. Cel mai bine ar fi sa il reincalzesti la un foc mic, atunci nu ar trebui sa existe mari schimbari si, in mare parte, isi pastreaza continutul.
  • Cartoful – desi cu niste proprietati incredibile, cartoful ar fi de r ecomandat sa nu fie reincalzit, intrucat isi pierde multe dintre proteine si calorii, iar atunci nu mai e bun de nimic, putand chiar fi toxic!
  • Spanacul – aceasta leguma este plina de nitrați, iar in urma procesului de reincalzire ei se modifica si devin nitriți. Mai pe scurt, vorbim despre un aliment cancerigen. Prin urmare, recomandat este in forma ei naturală, proaspata sa fie mancata.
  • Sfecla – la fel ca spanacul si telina, aceeasi poveste, nimic diferit.
  • Oul – devine toxic atunci cand este expus la nivel ridicat de temperatura

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN