Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Un nou studiu de catre specialisti arata ca obisnuinta de a pune laptele in compartimentul de la usa frigiderului este gresita. Hm, cum adica? Poate va intrebati. Pai, spun acestia, s-ar strica mult mai rapid, din cauza faptului ca temperaturile in acea zona scad-cresc mult mai rapid. Ei recomanda sa ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
fondul de garantare a creditului rural fgcr-ifn-sa, fgcr-ifn-sa
Fondul de Garantare a Creditului Rural FGCR-IFN-SA s-a constituit în februarie 1994, potrivit Legii nr. 31/1990, ca o societate comercială pe acțiuni, în urma negocierilor Comisiei Comunității Europene și Guvernul României, reprezentat de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, concretizând programul Comisiei Europene de sprijinire a procesului de privatizare a agriculturii ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Vreme numai bună de grătar

Vremea calda si temperatura de peste 25 grade cresc pofta de viata si de petrecut timpul in natura, ba chiar si pofta de mancare… sau pe toate trei la un loc. Se vede deja pe fetele oamenilor ca trecerea la vremea calda aduce veselie si ii determina sa petreaca mai mult timp in aer liber, sa socializeze si sa se relaxeze. Iar cum mancarea este o componenta esentiala in existenta noastra, orice intalnire este mai placuta atunci cand este ‚acompaniata’ de o masa delicioasa.

Ce sa mai… temperaturile crescute ne fac sa ne indepartam de orasul aglomerat si sa iesim in padure.  Iar peisajul poate fi in mod delicios intregit de o bautura rece si un gratar apetisant, nu-i asa? Avand in vedere ca la iarba verde vrei sa te bucuri mai degraba de natura si de oamenii cu care te inconjori, exista un truc simplu pentru a avea un gratar fie el de pui, porc sau peste cu un gust bun de te lingi pe degete: condimentele pentru gatit. Iar Vegeta stie demult cum sa combine cele mai bune legume si plante aromatice intr-un singur pliculet, asa ca gustul carnii condimentate si proaspat luate de pe gratar va fi mai mult decat perfect.

Daca pentru carnea de pui ingredientele din Vegeta includ ardeiul rosu dulce, curcuma sau chimenul, la mixul pentru carnea de porc isi fac simtita prezenta usturoiul, piperul alb, nucsoara. Pentru iubitorii de peste exista o combinatie de ingrediente care-i imbogatesc gustul, printre care usturoi, piper alb, morcov deshidratat, frunze uscate de patrunjel. Si ce gratar e cu adevarat delicios daca nu e insotit de o portie generoasa de cartofi prajiti, carora aroma le va fi imbogatita cu gustul telinei, morcovului, ardeiului si multor altor verdeturi.

Acum ca s-a dat startul la gratare, Chef Liviu Balint, ambasador Podravka Romania, te ajuta cu cateva trucuri de preparare a unui gratar incredibil de bun:

  • Alege gratarele cu carbuni sau lemne – gustul nu se compara cu cel dat de gratarul pe gaz.
  • Asigura-te ca ai toate ustensilele necesare pentru ca prepararea carnii sa nu devina o corvoada. Tine aproape peria pentru curatat, furculita cu coada lunga, clestele si stropitoarea cu apa.
  • Scoate carnea din frigider/congelator cu cel putin 30 minute inainte de a o pune pe gratar. Vei petrece mai putin timp asteptand prepararea ei.
  • Asezoneaza corect carnea cu condimente de buna calitate (noi iti recomandam Vegeta, pentru ca de peste 80 ani a facut istorie in bucatariile de pe intreg mapamondul).
  • Daca vrei sa adaugi ulei, adauga-l pe carne, nu direct pe gratar.
  • Verifica daca friptura este gata introducand in partea cea mai groasa a bucatii de carne o scobitoare din lemn sau metal. Daca este rece sau calduta, inseamna ca friptura nu s-a patruns si ca mai trebuie lasata pe gratar. Daca este incinsa, inseamna ca e gata!
  • Lasa fumul sa cuprinda carnea pentru a imbogati aroma preparatelor.

Si nu uita ca gratarul merge bine cu o portie de legume, o mana de oameni dragi si o portie zdravana de ras!

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN