Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Este clar deja că inteligența artificială va conduce industria marketingului în direcții considerate Science Fiction acum câțiva ani. Deși guru ca Elon Musk sau Stephen Hawking ne-au atenționat asupra pericolelor la care ne expunem prin adoptarea tot mai masivă a tehnologiei în viața noastră, omenirea a decis, practic, că e ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
agriculture for life, life for agriculture, artă, știință și viață, universităţii de știinţe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamvb
USAMV BUCURESTI Conferinţa Internaţională a Universităţii de Știinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București "Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură" O VIAȚĂ PENTRU AGRICULTURĂ A avut loc între 7 - 9 iunie 2018, Bucureşti, România O VIAȚĂ pentru Agricultură. Ce ziceți? Merită? Cu siguranță că merită. La o adică, e ...
Read More
AVINCIS
albacher,borsec,aquatique,bere,apa minerala,caldura,canicula,sete
ALBACHER, dar și BORSEC. Și AQUATIQUE! Am vrut să spun că BEREA și APA MINERALĂ sunt la mare preț, mai cu seamă acum, în luna august, când toată lumea tânjește după o gură de răcoare/ și o gură de prospețime ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Rețete de mâncare: RISOTTO ALLA MILANESE

Cat dureaza

  •  pana faci: 10 min
  •  pana gatesti: 35 min
  •  in total ai: 45 min

INGREDIENTE

  •  350 g orez (arborio, de preferat)
  •  1/2 linguriță șofran
  •  1 ceapă
  •  2 linguri de unt
  •  2 linguri ulei de măsline
  •  200 ml vin alb sec
  •  1 L supă de pui (fierbinte neapărat)
  •  100 g parmezan ras
  •  sare și piper după gust

La intrebarea cum…

Orezul este probabil unul dintre cele mai cunoscute si folosite alimente in regimul nostru. Asa ca, nu e de mirare ca italienii au reusit sa faca o adevarata capodobera din mancarea asta. Iar, ca in orice alta reteta de succes, exista acel “ceva” care schimba tot, gustul, aspectul, dar efectiv tot, iar in cazul nostru vorbim despre: șofran. Da, face preparatul foarte cremos și aromat: risotto alla milanese este numele lui. Uita-te si tu sa vezi cat de simplu e sa-l faci:

  1. Sotează, într-o tigaie mare, ceapa tocată, pentru cinci minute. Apoi pune orezul, amestecă asa bine cam 3-4 minute, lasa-l sa se aseze. Acuma vine șofranul peste supa de pui fierbinte.
  2. Desigur ca nu putem uita de vin, care se pune in tigaie si se amestecă bine. Adauga ceva “sare și piper la viata”, trebuie doar sa mai amesteci uneori, până in momentul in care orezul absoarbe vinul.
  3. Acuma supa de pui cu sofranul in interior se pune o parte peste orez, doar atat ca sa nu depaseasca stratul, amestecând asa pana in momentul in care orezul o absoarbe și pe ea. Fa din nou acelasi lucru, pana cand nu-ti mai ramane supa.
  4. Mai pune putin orez pe limba din cand in cand si opreste focul cand s-a fiert.. Mai ramane sa pui untul și parmezanul. Amestecă  cum trebuie si gata. Asta e tot!

Mai jos este si un video, daca crezi ca-ti e mai usor sa-l prepari astfel:

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN