Alira.ro | Datini de vin Iubesc Vinul Romanesc
O mare companie franceza, Lactalis, a intrat intr-un scandal imens (din care abia ca se vor mai putea scoate), in care firma a fost acuzata ca eliberase pe piata locala lapte praf contaminat (in urma testelor) cu salmonella. Tot acestia sunt numarul 1 pe piata locala de lactate după ce ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Datorita scumpirii anumitor produse, ca oua, carne si produse lactate, Consiliul Concurenței a fost sesizat de MADR. De asemenea, semnificativ este si faptul ca analizele Ministerului Agriculturii nu au dus la concluzia unor cresteri importante de prețuri, instituția neavand nicio modalitate la indemana (sau imputernicire de lege) care sa-i permita ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

SEZONUL (F)ESTIVAL

Turism la CRAMA HISTRIA:
MIRACHIADA DE VARĂ

Pe țărmul PONTULUI EUXIN, să te delectezi cu un ROSE

Acum, că a venit vara, să tot mergi pe la Histria. Să vizitezi ruinele unei cetăți care a fost, cândva, măreață – și a dus buhul coloniilor grecești pe malul de la Pontus Euxinus.
Poți să fii în trecere, că vara marea e un sfetnic bun – și te plimbi adesea pe țărmul ei, fie TRISTE, fie PONTICE.
Sau poți să de duci, cu un scop dinainte consimțit, spre a vedea via și vizita crama – și cu gând năimit ață ca să te întorci și cu ceva sticle de vin în portbagaj/rucsac.
Dar poți face – pur și simplu – și o călătorie virtuală, achiziționând vinurile de la Crama Histria.
De adăugat că la fel de bine se potrivesc și vinurile albe, bine răcite. Propunerea mea (ar fi o soluție magistrală) se îndreaptă către AMMOS pe ALB.
O variantă, cum spuneam, este și degustarea la cramă, adică la origini. Are avantajul de a nu tulbura vinul și ,mai ales, de a-l găsi la el acasă, în patria sa, în terroir-ul său, în deplinătatea puterilor sale, nescos – încă – din butoi sau abia tras la sticle, fără să intre în contact cu temperatura ambientală (ridicată), fără să fi ieșit la lumină, oxigen și (răs)-suflare, așa cum ne întâmpină el, genuin – și neieșit din tancul unde sălășluiește.

DEGUSTARE LA ORIGINI, ADICĂ LA CRAMĂ
Vă așteptăm să popositi în vie, ne anunță CRAMA HISTRIA, încă de pe site, pentru că acolo, în mod logic, acolo unde începe povestea bobului de strugure.
Fie că veți fi doar in trecere, fie ca veniți alături deprieteni, licorile magice ale Cramei Histria va asteaptăîmpreună cu plăcinta dobrogeană caldă, aburindă.
În cramă sau în plantația de viță de vie, suntem întotdeauna bucuroși de oaspeți !
Pachetele de degustare sunt diferite, după chef & poftă.

ÎN RITM DE ROSE
Pe colinele insorite ale Dobrogei viata are alt ritm, mai lin si mai subtil. Acest spirit s-a transmis si la vinurile rose.

Descriere (meșteșugită & fantastă, precum și vinul)
Beneficiind de o sticlă interesantă, ca vehicul și instrument al vinului, Ammos face impresie pe oriunde se duce.
Ammos a fost creat în Crama Histria, din Cabernet Sauvignon și Fetească Neagră.
Strugurii culesi în lădite și selectați foarte atent au fost vinificați după tehnologia vinurilor albe – presare lejerăși fără macerare peliculară, fermentați controlat la 16-17 grade.
După fermentare, pentru un plus de complexitate, vinul a fost ținut  pe drojdia fină timp de patru luni.
Rezultatul e un vin rosé sec, cu o tărie alcoolică de 13.5 grade, cu aspect limpede și luminos, de culoare roz relativ intens, cu nuanțe de grena, care nu necesită decantarea.
Mirosul lui e intens fructat și condimentat de note florale, iar gustul, de aciditate relativ medie, de grepfruit rosu și pomelo.
Un rosé plin de prospețime, care poate acoperi o diversitate de preparate culinare:  fructele de mare, pestele, preparatele mediteraneene usoare, cele din carne de porc, pui sau curcan. La desert poate fi servit cu salate de fructe preparate din fructe proaspete ca mango, pepene galben, caise sau piersici neînsiropate.

Ammos Rose 2016
Preț: 46.90 lei

Primul brand premium al Cramei HistriaAmmos Rosé 2016 este un vin special vinificat din soiuri nobile de Cabernet Sauvignon si Fetească Neagră. Ammos Rosé 2016 îți oferă un regal al simțurilor de la prima încercare.
Notele fructate se îmbină armonios cu cele florale, fructe roșii, mure, cireșe și nuante vegetale, într-un final apoteotic tonic și rafinat de iarbă și cafea.

Sortiment struguri:
 Cabernet Sauvignon (Rose), Feteasca Neagra
Un DUPLEX de aur al vinurilor (specific) roșii, o întâlnire privilegiată. Și, deja, un triunghi glorios.
Ce face fiecare? Păi, FETEASCA NEAGRĂ aduce aroma de fructe de pădure, de zmeură coaptă, de fragi sau de mure și imprimă vinului o aură de prospețime nebănuită.
CABERNET SAUVIGNON, impetuos cum îl știm (un etern june prim și cuceritor), aduce tupeu și aplomb nestăvilite

Mâncăruri recomandate: Fructe de mare, pește, preparate mediteraneene usoare, cele din carne de porc, pui sau curcan.
La desert, poate fi servit cu salate de fructe preparate din fructe proaspete ca mango, pepene galben, caise sau piersici neinsiropate.

Temperatura de servire: nu la temperatura pivniței, ci chiar mai jos, dar nu atât de jos încât să inhibe anumite categorii de compuși: 8°-10°C

 

Alcool:  temperat, nici prea tare, nici prea slab,  un puternic moderat :13.5%


ECHIPA RABBIT MEDIA

Citat 1:
…Cum spuneam, este și degustarea la cramă, adică la origini. Are avantajul de a nu tulbura vinul și ,mai ales, de a-l găsi la el acasă, în patria sa, în terroir-ul său, în deplinătatea puterilor sale, nescos – încă – din butoi sau abia tras la sticle, fără să intre în contact cu temperatura ambientală (ridicată), fără să fi ieșit la lumină, oxigen și (răs)-suflare, așa cum ne întâmpină el, genuin și pur…

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN