Alira.ro | Datini de vinSalonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
HIROMI si EDMAR CASTANEDA fac declaratii in premiera cu privire la aceasta speciala colaborare, e experienta muzicala intensa si extrem de surprinzatoare pentru toti cei care se vor gasi la Ateneul Roman pe data de 21 octombrie, incepand cu ora 20.00! “Cand am vazut-o pe Hiromi pentru prima oara, la ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In sfarsit, ne intrebam daca se stia sau nu despre acest DUBLU STANDARD AL ALIMENTELOR. Dar haideti sa urmarim si declaratiile oficialilor, celor din Comisia Europeana, dar si demintarilor si functionarilor publici care lucreaza/lucrau in Guvern, respectiv Parlament. Aceasta este cea de-a treia parte a articolului, >>CEA DE-A DOUA PARTE ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am pregatit pentru tine o super oferta, extrem de rara de la FlyDubai pentru foarte multe vacante exotice. Mai exact sunt urmatoarele: ETIOPIA, Oman, Zanzibar, Dar Es Salaam, Maldive, Sri Lanka, Nepal si Emiratele Arabe Unite. Mai jos sunt toate promotiile si perioadele corespunzatoare ofertelor! ATENTIE TOTUSI, ca-ntotdeauna perioadele sunt ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Hai să vorbim despre învechirea distilatelor!

.

Modificările componentelor culorii sunt, de asemenea, relevante pentru capacitatea chipsurilor de a realiza învechirea rapida a distilatelor. (PRIMUL ARTICOL CLICK AICI)

       Dintre componentele culorii măsurate, mai importante sunt valorile modificarilor parametrilor a si b. Luminozitatea <<L>>, deşi importantă pentru caracterizarea distilatelor, poate fi totuşi modificată sau mai bine zis îmbunataţită – prin diferite tratamente de limpezire.

       Componenta <<a>>  roşu-verde (fig. 4) a culorii variază de la valori pozitive (+0,2) la proba martor, la valori negative cuprinse între 1 la Md+ şi 2,3 la Lj. Comparativ cu aceste valori, distilatele învechite în mod tradiţional în butoaie de steajar au prezentat valori cuprinse între 1 la distilatul de 2 ani şi 4,7 la distilatul invechit timp de 7 ani.

       Componenta <<b>> galben-albastru a culorii (fig. 5) variază de la 13,3 pentru proba Nt la 23,2 pentru proba Ft, comparativ cu martorul (D) care are o componentă galben de numai 0,4. Distilatele învechite tradiţional la butoaie de stejar au prezentat valori ale parametrului <<b>> cuprinse între 1,4 la distilatul de 2 ani şi 30,9 la distilatul de 7 ani.

 

 

 

 

 

 

 

Luminozitatea probelor a prezentat valori cuprinse între 91,7 la proba Ft şi 96,1 la proba Nt, comparativ cu martorul care a avut luminozitatea de 99,4.

Probele de distilat învechite traditional au prezentat valori cuprinse între 99,8 (B2) şi 94,1 (B7).

Deşi valorile obţinute pentru probele menţinute pe chips-uri sunt mai mici decât ale probei martor, se aminteşte ca valorile luminozitaţii, respectiv limpidităţii probei pot fi crescute prin tehnici de limpezire.

Tehnologia prezentată – ne referim la chipsuri – are loc/este administrată la cantități (mai) mari adică la/în butoaie cu capacități situate între două sute și cinci sute de litri, în medie.

Interesant rămâne de știu că legislația actuală este cea care impune durata de învechire (prin procedeul chipsare), în sensul că ea trebuie să fie de minimum un an (douăsprezece luni).

 

Echipa Rabbit

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN