Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
CRAMA HISTRIA, MIRACHIADA DE VARĂ, Turism la CRAMA HISTRIA, țărmul PONTULUI EUXIN, DEGUSTARE, ROSE
Turism la CRAMA HISTRIA: MIRACHIADA DE VARĂ Pe țărmul PONTULUI EUXIN, să te delectezi cu un ROSE Acum, că a venit vara, să tot mergi pe la Histria. Să vizitezi ruinele unei cetăți care a fost, cândva, măreață – și a dus buhul coloniilor grecești pe malul de la Pontus ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
maceta în mână, GLOBALIZAREA TURISMULUI, TURISMUL GLOBAL
TURISMUL GLOBAL ȘI GLOBALIZAREA TURISMULUI Defrișarea noilor ținuturi ale posibilului/probabilului/aspiraționalului va contura noile destinații ale viitorului De când cu siteurile de turism care îți oferă vacanțe oriunde pe mapamond la prețuri acceptabile (nu prea pipărate), noțiunea de turism s-a globalizat masiv. Fii fiilor noștri vor ști și putea să călătorească ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

De la UNICOM WOOD citire: CHIPSURI ÎN VIN

  • Pentru învechirea distilatelor și vinurilor

Mă uit la acele chipsuri care se folosesc pentru învechirea vinurilor și distilatelor – și mai că nici mie nu-mi vine să cred. Sunt atât de mici, de pirpirii și fragile, că – pe bună dreptate, atunci când le vezi prima oară, te simți contrariat. Chiar să aibă aceste mici fragmente de lemn efect? Efectul scontat? Apoi, când le miroși (adică la o analiză olfactivă, cum se spune, cu un titlu oarecum pompos-științific), parcă ți se pare că folosirea lor cu încredere este justificată. Dar chiar să aibă eficiența și randamentul care li se prognozează.

Cred că lumea se îndoiește, firește – pe nedrept! – de eficacitatea/rentabilitatea lor din cauza în primul rând a aspectului modest: cum, din pricina acestor punguțe, în care chipsurile arată (pentru nespecialiști, mai ales) că o grămăjoară de rumeguș (ei, nici chiar așaJ!), să se poată, de-a dreptul, înobila vinul/sau/și alte licori, atât de ușor, cât ai zice pește?


  • CUM ARATĂ? – NU POATE FI UN CRITERIU ÎN JUDECATA LOR

Firește că primul contact cu ASPECTUL LOR FIZIC este/poate părea ușor descalificant.

Să trecem însă la lucrările comandate de UNICOM WOOD spre a dovedi (și în primul rând a vedea) ce se întâmplă cu distilatele învechite prin întrebuințarea chipsurilor.

Din lucrarea Utilizarea fragmentelor de lemn de stejar la învechirea rapida a distilatelor, realizată de V.V.Cotea, S. Cosofret, O. Firu, B. Nechita, continuăm să spicuim:

Conţinutul în compuşi fenolici al distilatelor învechite forţat în prezenţa chips-urilor (figura 3) prezintă valori cuprinse între 0,28 grame/litru și 0,30 grame pe litru.

Comparativ cu aceste valori, martorul neînvechit a avut un conţinut în compuşi fenolici de 0,003 grame/litru, iar variantele învechite natural în butoi de stejar, au prezentat valori cuprinse intre 0,01 grame/litru şi 0,19 grame/litru, în funcţie de vechimea distilatului – deci mult mai mici.

De unde rezultă un clar avantaj pentru probele învechite prin contribuția chipsurilor.

Echipa Rabbit

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN