Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

domeniile anastasia, soiuri de struguri
Crama de la Domeniile Anastasia este, poate, una dintre cele mai mari realizări ale lui Marin N. Constantin din ultimii ani. Acum un an, când am intrat pe poartă la Domeniile Anastasia, primul lucru de care proprietarul (the owner) mi-a vorbit a fost CRAMA. Și, drept lucru, crama arată foarte ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Telemeaua de Sibiu are, din acest moment, protecţia naţională a sistemelor din zona calităţii, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, se arata intr-un comunicat in urma cu cateva zile, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Denumirea înscrisa este protejată de orice alte practici folosite de producatori, care sa pacaleasca consumatorul ...
Read More
AVINCIS
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Îți place brânza făcută din lapte crud? sau…

Incepem azi, dupa articolul nostru despre vinuri, sa vorbim despre Cheese 2017. UN  eveniment internațional realizat de Slow Food impreuna cu orașul Bra (specializat pe lactate de calitate superioara și artizanale) si care, dupa cum probabil v-ati dat seamana, va fi organizat in Italia între 15-18 septembrie 2017.
Anul 2017 reprezinta anul in care Cheese sarbatoreste 20 de ani. Pentru foarte mult timp, evenimentul a reusit sa realizeze o intreaga retea internationala de companii de brânză, păstori, negustori de brânză și specialiști în maturarea brânzei, care revin si tot revin dupa 2 ani, mereu, pentru a-si arata cele mai bune produse ale lor, dar si pentru a interactiona cu consumatorii, prin intermediul carora afla problemele pe care ei le intampina cand cumpara (in general) produse.
  
Ce e important insa la Cheese 2017 este modul in care lucreaza, fiind specializat pe brânzeturi facute din lapte crud. Pe de alta parte, un lucru nou pentru consumatori, in 2017, sunt produsele REALIZATE numai lapte crud de vacă, oaie și capră. Prin aceasta, italienii (care sunt acest prezentatori) doresc sa ridice stacheta si mai sus, in privinta calitatii lor. Ce treaba au aici branzeturile facute doar din lapte crud? Pai datorita biodiversitatii: a păşunilor, a raselor de animale, diversele tipuri de lapte, a meșteșugurilor şi tradiţiilor. 
  
Cheese 2017 ne mai vorbeste si despre naturalețe, referitor la utilizarea enzimelor industriale in facerea brânzeturilor, dar si cu un spectru larg de specializare, fiind incluse si: produsele din carne maturate (pe cale naturala, fără nitriți și alți conservanți), vinuri naturale cu ajutorul drojdiilor foarte atent alese și, desigur, fără sulfiți, bere belgiană Lambic tradițională (fermentatie spontana) + altele de panificație.
 
Cum ne dam seama de o brânza naturală? Trebuia sa fie facuta fără drojdii industriale. Companiile care sunt pe filiera lactatelor nu mai  prelucrează laptele manual, asa ca se ajunge ca laptele sa fie transportat din tevi in alte tevi, sau din oțel în alt oțel, care poate duce insa la aparitia florei bacteriene. Rezulta? scaderea nivelului de biodiversitate. Acuma, totul se leaga, nu?

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN