Alira.ro | Datini de vin Iubesc Vinul Romanesc
Guvernul nostru a avut o intalnire oficiala cu delegația economică din Japonia, cu Kotaro Nogami in frunte, director adjunct al cabinetului prim-ministrului Shinzo Abe pentru a stabili mai multe despre construcția Magistralei 6 de metrou 1 Mai – Otopeni, proiect realizat inca din anul 2007, dar neaplicat pana acum, pana ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Datorita scumpirii anumitor produse, ca oua, carne si produse lactate, Consiliul Concurenței a fost sesizat de MADR. De asemenea, semnificativ este si faptul ca analizele Ministerului Agriculturii nu au dus la concluzia unor cresteri importante de prețuri, instituția neavand nicio modalitate la indemana (sau imputernicire de lege) care sa-i permita ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Îți place brânza făcută din lapte crud? sau…

Incepem azi, dupa articolul nostru despre vinuri, sa vorbim despre Cheese 2017. UN  eveniment internațional realizat de Slow Food impreuna cu orașul Bra (specializat pe lactate de calitate superioara și artizanale) si care, dupa cum probabil v-ati dat seamana, va fi organizat in Italia între 15-18 septembrie 2017.
Anul 2017 reprezinta anul in care Cheese sarbatoreste 20 de ani. Pentru foarte mult timp, evenimentul a reusit sa realizeze o intreaga retea internationala de companii de brânză, păstori, negustori de brânză și specialiști în maturarea brânzei, care revin si tot revin dupa 2 ani, mereu, pentru a-si arata cele mai bune produse ale lor, dar si pentru a interactiona cu consumatorii, prin intermediul carora afla problemele pe care ei le intampina cand cumpara (in general) produse.
  
Ce e important insa la Cheese 2017 este modul in care lucreaza, fiind specializat pe brânzeturi facute din lapte crud. Pe de alta parte, un lucru nou pentru consumatori, in 2017, sunt produsele REALIZATE numai lapte crud de vacă, oaie și capră. Prin aceasta, italienii (care sunt acest prezentatori) doresc sa ridice stacheta si mai sus, in privinta calitatii lor. Ce treaba au aici branzeturile facute doar din lapte crud? Pai datorita biodiversitatii: a păşunilor, a raselor de animale, diversele tipuri de lapte, a meșteșugurilor şi tradiţiilor. 
  
Cheese 2017 ne mai vorbeste si despre naturalețe, referitor la utilizarea enzimelor industriale in facerea brânzeturilor, dar si cu un spectru larg de specializare, fiind incluse si: produsele din carne maturate (pe cale naturala, fără nitriți și alți conservanți), vinuri naturale cu ajutorul drojdiilor foarte atent alese și, desigur, fără sulfiți, bere belgiană Lambic tradițională (fermentatie spontana) + altele de panificație.
 
Cum ne dam seama de o brânza naturală? Trebuia sa fie facuta fără drojdii industriale. Companiile care sunt pe filiera lactatelor nu mai  prelucrează laptele manual, asa ca se ajunge ca laptele sa fie transportat din tevi in alte tevi, sau din oțel în alt oțel, care poate duce insa la aparitia florei bacteriene. Rezulta? scaderea nivelului de biodiversitate. Acuma, totul se leaga, nu?

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN