Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
CRAMA HISTRIA, MIRACHIADA DE VARĂ, Turism la CRAMA HISTRIA, țărmul PONTULUI EUXIN, DEGUSTARE, ROSE
Turism la CRAMA HISTRIA: MIRACHIADA DE VARĂ Pe țărmul PONTULUI EUXIN, să te delectezi cu un ROSE Acum, că a venit vara, să tot mergi pe la Histria. Să vizitezi ruinele unei cetăți care a fost, cândva, măreață – și a dus buhul coloniilor grecești pe malul de la Pontus ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
maceta în mână, GLOBALIZAREA TURISMULUI, TURISMUL GLOBAL
TURISMUL GLOBAL ȘI GLOBALIZAREA TURISMULUI Defrișarea noilor ținuturi ale posibilului/probabilului/aspiraționalului va contura noile destinații ale viitorului De când cu siteurile de turism care îți oferă vacanțe oriunde pe mapamond la prețuri acceptabile (nu prea pipărate), noțiunea de turism s-a globalizat masiv. Fii fiilor noștri vor ști și putea să călătorească ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Îți place brânza făcută din lapte crud? sau…

Incepem azi, dupa articolul nostru despre vinuri, sa vorbim despre Cheese 2017. UN  eveniment internațional realizat de Slow Food impreuna cu orașul Bra (specializat pe lactate de calitate superioara și artizanale) si care, dupa cum probabil v-ati dat seamana, va fi organizat in Italia între 15-18 septembrie 2017.
Anul 2017 reprezinta anul in care Cheese sarbatoreste 20 de ani. Pentru foarte mult timp, evenimentul a reusit sa realizeze o intreaga retea internationala de companii de brânză, păstori, negustori de brânză și specialiști în maturarea brânzei, care revin si tot revin dupa 2 ani, mereu, pentru a-si arata cele mai bune produse ale lor, dar si pentru a interactiona cu consumatorii, prin intermediul carora afla problemele pe care ei le intampina cand cumpara (in general) produse.
  
Ce e important insa la Cheese 2017 este modul in care lucreaza, fiind specializat pe brânzeturi facute din lapte crud. Pe de alta parte, un lucru nou pentru consumatori, in 2017, sunt produsele REALIZATE numai lapte crud de vacă, oaie și capră. Prin aceasta, italienii (care sunt acest prezentatori) doresc sa ridice stacheta si mai sus, in privinta calitatii lor. Ce treaba au aici branzeturile facute doar din lapte crud? Pai datorita biodiversitatii: a păşunilor, a raselor de animale, diversele tipuri de lapte, a meșteșugurilor şi tradiţiilor. 
  
Cheese 2017 ne mai vorbeste si despre naturalețe, referitor la utilizarea enzimelor industriale in facerea brânzeturilor, dar si cu un spectru larg de specializare, fiind incluse si: produsele din carne maturate (pe cale naturala, fără nitriți și alți conservanți), vinuri naturale cu ajutorul drojdiilor foarte atent alese și, desigur, fără sulfiți, bere belgiană Lambic tradițională (fermentatie spontana) + altele de panificație.
 
Cum ne dam seama de o brânza naturală? Trebuia sa fie facuta fără drojdii industriale. Companiile care sunt pe filiera lactatelor nu mai  prelucrează laptele manual, asa ca se ajunge ca laptele sa fie transportat din tevi in alte tevi, sau din oțel în alt oțel, care poate duce insa la aparitia florei bacteriene. Rezulta? scaderea nivelului de biodiversitate. Acuma, totul se leaga, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN