Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
prince matei, prince mircea și soare, geniul uman, sergio faleschini, vinarte, cetățean italian
GENIUL UMAN A FĂCUT TOATE ACESTEA POSIBILE A fost o adevărată revoluție, la nivelul pieței românești și chiar la nivelul celei internaționale. În ediția anterioară de revistă, am publicat partea întâia a unui interviu (în serial), din care acum vă oferim a doua parte. Precizăm că interviul a fost preluat ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
maceta în mână, GLOBALIZAREA TURISMULUI, TURISMUL GLOBAL
TURISMUL GLOBAL ȘI GLOBALIZAREA TURISMULUI Defrișarea noilor ținuturi ale posibilului/probabilului/aspiraționalului va contura noile destinații ale viitorului De când cu siteurile de turism care îți oferă vacanțe oriunde pe mapamond la prețuri acceptabile (nu prea pipărate), noțiunea de turism s-a globalizat masiv. Fii fiilor noștri vor ști și putea să călătorească ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Între VINVEST și GOOD WINE: DEALU DORULUI ÎN PLIN AVÂNT

  • Cum e să cânți la două piane 🙂

În această primăvară, putem zice că DEALU DORULUI a cântat la două piane (și nu pe scăriJ!): fiind prezenți atât la VINVEST cât și la GOODWINE, două festivale vitivinicole echivalente: VINVEST are de partea sa tradiția, iar GOODWINE vine din urmă cu forță(&putere). Păcat că anul ăsta s-au suprapus cele două – și, oricum am fi dat-o, tot a trebuit să pierdem ceva din show-ul tradițional – de fiecare an – al vinului.

Echipa specialiștilor de la DEALU MARE s-a împărțit în două. Doru Husarciuc a fost, cel puțin în prima zi, la VINVEST, la Timișoara – și ne-a întâmpinat cu vinuri noi.

Toate foarte bune.

Doru Husarciuc, patronul cramei

  • PRIMUL REPER: ÎNTOTDEAUNA, BURGUND MARE

Primul reper, cel după care ne calibrăm gusturile, dintre cele de la Dealu Dorului, este BURGUND MARE. Cel din generațiile mai noi iese mai concludent. Se cristalizează și calibrează (după DEGUSTĂRILE efectuate la stand), cum și trebuie, un produs-standard, care trebuie să-și etaleze calitățile, în vederea achiziției la stoc de către marile restaurante și magazine de retail/ sau și horeca. Produsul trebuie să-și fixeze o calitate impecabilă – pe care, de altfel, și-a adjudecat-o, pentru a fi PE STOC oricând și în orice cantitate. Fiindcă, negreșit, va fi un produs de succes.

  • AL DOILEA REPER DE LA DEALU DORULUI: MUSCAT OTTONEL

Al doilea reper de la aceeași cramă: este negreșit (la concurență cu RIESLING!) MUSCAT OTTONEL.

Sunt multe MUSCAT OTTONEL de referință în țara românească – așa încât n-am putea pretinde că suntem lipsiți de repere. Ce mai, MUSCAT OTTONEL de la Dealul Dorului are clasă. Și are o finețe pe care celelalte muscaturi nu o au. Pentru că ele sunt fie dulci, abundând în dulceață neechilibrată, fie excesiv de înmiresmate. O a treia categorie, cele vinificate în sec, sunt fie leșinate, adică fără savoare, asemeni unor top-modele anorexice. Spre deosebire de toate acestea, MUSCAT OTTONEL de la Dealu Dorului mai are o calitate: prinde fuleu pe gât/știe să alerge, tocmai pentru că e bine balansat între: dulceață, alcool – și mireasmă.

 

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN