Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
CRAMA HISTRIA, MIRACHIADA DE VARĂ, Turism la CRAMA HISTRIA, țărmul PONTULUI EUXIN, DEGUSTARE, ROSE
Turism la CRAMA HISTRIA: MIRACHIADA DE VARĂ Pe țărmul PONTULUI EUXIN, să te delectezi cu un ROSE Acum, că a venit vara, să tot mergi pe la Histria. Să vizitezi ruinele unei cetăți care a fost, cândva, măreață – și a dus buhul coloniilor grecești pe malul de la Pontus ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
maceta în mână, GLOBALIZAREA TURISMULUI, TURISMUL GLOBAL
TURISMUL GLOBAL ȘI GLOBALIZAREA TURISMULUI Defrișarea noilor ținuturi ale posibilului/probabilului/aspiraționalului va contura noile destinații ale viitorului De când cu siteurile de turism care îți oferă vacanțe oriunde pe mapamond la prețuri acceptabile (nu prea pipărate), noțiunea de turism s-a globalizat masiv. Fii fiilor noștri vor ști și putea să călătorească ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

LADY CHEF

Cine este Lady Chef al Romaniei? Sunt mai multe “lady chef”? Ce inseamna aceasta “functie”, care cu siguranta pare importanta! Pai, nu, este una singura, desigur, iar ea este Cornelia Ghisoi. Astazi are sa ne spuna o poveste importanta, despre preparate, succes si pasiuni, mai ales ca este maestru al artei culinare. Deja, fiind o autoritate in domeniu, nu e de mirare ca Lady Chef este plina de lucruri de facut: copiii sunt numai ochi si urechi la ea, mai ales cand vorbeste despre ce trebuie sa mananci pentru a fi sănătoas, iar pe studenti/adolescenti despre bucătărie și ospitalitate (la facultate!).

De asemenea, este si foarte cunoscuta in cursurilor Asociației PanGastRo sau este juriu in aceleasi concursuri.

Desigur, cel mai important merit al doamnei Ghisoi este chiar cea de Lady Chef, la Congresul WACS (World Association of Chefs Societies) castigat in Dubai, în 2008, unde se si tine concursul. Sa mai spunem si ca este parte din Euro-Toques (Comunitatea Europeană a Bucătarilor, cu sediul la Bruxelles)?

Cum a reusit ea? Hai sa vedem chiar de la ea, intr-un mic interviu oferit de C. Ghisoi, raspunzand la mai mutle intrebari de la gastromedia:

“Pe scurt: pasiune, dăruire și foarte mult timp petrecut în bucătărie. Aceasta este prima condiție pentru a reuși, iar de acest lucru trebuie să țină cont și cei care își doresc o carieră în gastronomie. Dacă vor să reușească, trebuie să fie dedicați și să lucreze din greu, în caz contrar, nu își au locul în gastronomie. Mai devreme sau mai târziu, munca depusă și implicarea poate face diferența între un profesionist și un om care doar practică o meserie”, a declarat ea prima data, pentru gastromedia.

Intr-o intrebare despre debutul ei in gastronomie si, oare, ce s-ar fi facut fara ea, daca, sa zicem, nu ar fi descoperit niciodata pasiunea? Chiar ea ne raspunde, sigura pe ea:

“Primele contacte cu bucătăria le-am avut încă de mică, întrucât părinții mei lucrau, iar eu trebuia să am grijă de frații mei mai mici. De multe ori trebuia doar să încălzesc mâncarea lăsată de mama, dar destul de des pregăteam și eu câte ceva pentru ei. Cu timpul, am început să o ajut pe mama din ce în ce mai mult în bucătărie, lucru ce m-a făcut să realizez că îmi plăcea ceea ce fac și că îmi plăcea foarte mult să fac lucrurile „așa cum se fac”. Fie că e vorba de tăiat legumele într-un anumit fel sau de amestecat ingredientele, îmi plăceau micile taine și rigori ale gătitului”, ne explica Lady Chef, despre gasirea unei adevarate pasiuni, care i-a trasat destinul pentru totdeauna.

Mai mult, ii placea ceea ce e frumos, adica estetic, lucru care a incurajat-o sa continue pasiunea ei:

“Pe lângă asta, îmi plăcea în mod special să fac mâncarea să arate frumos.”  estetica, deci! 🙂 – “Atunci când mama mă lasă să decorez salata de boef, vinetele sau piftia, eu făceam mereu ceva diferit și, spre bucuria mea, eram apreciată pentru acest lucru. Sigur, ca și copil mă plictiseam repede, asta spun eu acum, pentru că pe atunci nu răspundeam părinților cu ,,sunt plictisită sau am obosit sau eu nu spăl vasele”, exista o educație solidă, un respect pentru tot ce ne înconjura – fie el un copac sau un om sau un animal. Cu toate acestea, nu m-aș fi gândit niciodată că voi ajunge să fac o cariară în gastronomie”, a mai adaugat ea.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN