Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
CRAMA HISTRIA, MIRACHIADA DE VARĂ, Turism la CRAMA HISTRIA, țărmul PONTULUI EUXIN, DEGUSTARE, ROSE
Turism la CRAMA HISTRIA: MIRACHIADA DE VARĂ Pe țărmul PONTULUI EUXIN, să te delectezi cu un ROSE Acum, că a venit vara, să tot mergi pe la Histria. Să vizitezi ruinele unei cetăți care a fost, cândva, măreață – și a dus buhul coloniilor grecești pe malul de la Pontus ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
maceta în mână, GLOBALIZAREA TURISMULUI, TURISMUL GLOBAL
TURISMUL GLOBAL ȘI GLOBALIZAREA TURISMULUI Defrișarea noilor ținuturi ale posibilului/probabilului/aspiraționalului va contura noile destinații ale viitorului De când cu siteurile de turism care îți oferă vacanțe oriunde pe mapamond la prețuri acceptabile (nu prea pipărate), noțiunea de turism s-a globalizat masiv. Fii fiilor noștri vor ști și putea să călătorească ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Cele mai importante LUCRĂRI pentru un APICULTOR!

Din moment ce se apropie luna iunie, ne-am gandit ca acum este cel mai bine sa vorbim despre…APICULTURA! Desigur, la ce altceva ne puteam gandi? E clar ca albinele au cea mai activa perioada in aceste momente, iar de aceea, noi am ales cele mai importante lucrari de care trebuie sa tineti cont, dvs. ca apicultor de seama.

Chiar daca, tot in acelasi interval au loc si culesul: salcâmilor II si III, teiul, coriandrul, muştarul, facelia, rapiţa de primăvară, in cazul fructelor de padure samd; cea mai importanta activitate de care trebuie sa se tina cont este cea a teiul şi floarea-soarelui.

Teiul are 3 specii care sunt luate cel mai mult in seama, din punct de vedere al dezvoltarii şi al interesului producatorului, (teiul cu frunza mare, cel pucios si cel argintiu), la toate trebuei sa fiti atenti in privinta momentului infloririi, ele fiind distincte in iunie-iulie. Totodata, tot acestea ofera cele mai mari cantitati de “fructe”.

Pentru a avea o productie cat mai mare si mai reusita de miere, trebuie sa combinati mai multe culesuri, culesuri care sa nu necesite cheltuieli prea mari. In acest fel veti reusi sa obtineti mai multa miere, cu investitii mai mici.

Cea mai mare grija trebuie sa o aveti cu privire la familiile de albine, la care sunt necesare indeplinirea tuturor lucrarilor pentru prelucrarea culesurilor, dar si incercarea de a reduce cat mai mult posibil factorii care induc roirea.

Pentru atingerea acestui scop, urmariti lista:

  1. cat mai multe lucrări de recoltare şi extracţie a fagurilor cu miere. Grija mare la procentul de apa din miere, care trebuie sa fie de cel mult 18,5-19 % si, de asemenea, se vor culege doar fagurii cu miere căpăciţi minim 1/3 din suprafaţa
  2. Evitarea roirii naturale prin intermediul: crearea spaţiului necesar dezvoltării şi a fagurilor artificiali/goi, inceputul culesului, inlaturarea botcilor doar pentru familiile aflate într-o etapa tarzie a frigurilor roitului, inlocuirea locurilor familiilor care au activitate exagerata de roire, cu  familiile mai slabe (ori crearea de roiuri artificiale)
  3. schimbarea fagurilor vechi cu unii artificiali; astfel, in timp, cu dezvoltarea generaţiilor de puiet se vor reduce nivelul diametral de celule, creand dezavantaje in privinta atingerii unor dimensiuni normale de catre albine, dar şi in privinta eficientei lor.
  4. familiilor de albine, inainte de transport, li se va cerceta stadiul lor, alcatuirea stupilor, dar si analizarea posibilitatii folosirii culesului, moment in care va avea loc si o echipare potrivita. Albinele slabe sau cu boli nu vor mai fi duse la pastoral. Tot in aceasta etapa trebuie sa se gaseasca locul potrivit pentru pastoral, impreuna cu drumurile lor de acces, organizarea unui studiu profund, dar suficient cu privire la acţiunea efectiva de pastoral şi a modulului de transportare.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN