Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
prince matei, prince mircea și soare, geniul uman, sergio faleschini, vinarte, cetățean italian
GENIUL UMAN A FĂCUT TOATE ACESTEA POSIBILE A fost o adevărată revoluție, la nivelul pieței românești și chiar la nivelul celei internaționale. În ediția anterioară de revistă, am publicat partea întâia a unui interviu (în serial), din care acum vă oferim a doua parte. Precizăm că interviul a fost preluat ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
maceta în mână, GLOBALIZAREA TURISMULUI, TURISMUL GLOBAL
TURISMUL GLOBAL ȘI GLOBALIZAREA TURISMULUI Defrișarea noilor ținuturi ale posibilului/probabilului/aspiraționalului va contura noile destinații ale viitorului De când cu siteurile de turism care îți oferă vacanțe oriunde pe mapamond la prețuri acceptabile (nu prea pipărate), noțiunea de turism s-a globalizat masiv. Fii fiilor noștri vor ști și putea să călătorească ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Cum să faci bere brună

In ultimul articol am publicat prima reteta de bere de facut in casa (CLICK AICI PT A VEDEA), dar am si reamintit ca, cu doua zile in urma, terminasem ultimul articol al nostru despre elementele esentiale de facere a berii. In alte cuvinte, cum fir-ar ea se face berea? Adica gustul, aroma, culoarea si toate cele (CLICK AICI PT A VEDEA). 
Fara alte introduceri, haideti sa vedem reteta!
Cea de-a doua reteta pentru bere de berari amatori! 🙂
De data asta, haideti sa vedem cum face o bere bruna de calitate!
In prima parte, trebuie sa luati un recipient (la fel ca in articolul trecut, de altfel, prima parte este si asemanatoare), in care turnati 10 l de apa fiarta, apoi adaugam urmatoarele: 50 de gr. hamei, 150 gr. de orz prăjit, 500 gr. zahăr. Toate acestea se lasa la fiert la foc nu mare aprx. 55 de minute. Dupa ce ati fiert bine, se pune sa se raceasca in jur de 4 ore.
In a doua parte, mai punem si urmatoarele: 40 de gr. de drojdie de bere, 300 de zahăr ars şi topit în lichid de bere; in final, toate se lasa la indeamana naturii, adica fermentarii vreau sa spun, in jur de 5 zile (plus, minus). Dupa ce ati vazut ca a fermentat bine (atentie, verificati, caci ar putea fi si doar 4 zile), se ia lichidul si se pune in recipiente. Atentie sa nu se tulbure. Luati o pilnie cu doua straturi de tifon si incepeti sa strecurati. Dupa ce ati termina si aceasta operatie, bagati niste dopuri sau capsule si se lasa intr-un loc racaros, pentru a se raci.
Dupa care, voila! Gata berea. Incepeti sa beti, pentru ca cea de casa nu tine mai mult de o saptamana.
De asemenea, va puteti si dezvolta, exista foarte multe firme care ofera produse pentru fabricarea berii in casa, cu preturi incepand de la 3 milioane de lei vechi. In acelasi timp, orzul trebuie prajit pana capata culoarea maro cam la mijlocul intre închis şi deschis.
Alte articole despre bere:

http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/

http://topwines.ro/?p=9345&preview=true

http://topbrands.com.ro/motivele-pentru-care-chiar-ar-trebui-sa-incluzi-berea-in-dieta-ta/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN