Alira.ro | Datini de vin Iubesc Vinul Romanesc
O mare companie franceza, Lactalis, a intrat intr-un scandal imens (din care abia ca se vor mai putea scoate), in care firma a fost acuzata ca eliberase pe piata locala lapte praf contaminat (in urma testelor) cu salmonella. Tot acestia sunt numarul 1 pe piata locala de lactate după ce ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Datorita scumpirii anumitor produse, ca oua, carne si produse lactate, Consiliul Concurenței a fost sesizat de MADR. De asemenea, semnificativ este si faptul ca analizele Ministerului Agriculturii nu au dus la concluzia unor cresteri importante de prețuri, instituția neavand nicio modalitate la indemana (sau imputernicire de lege) care sa-i permita ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

BERE DE CASĂ

Tocmai in ziua de ieri am terminat ultimul articol al nostru despre modul magic de facere a berii (CLICK AICI PT A VEDEA). Cu ocazia aceasta, in urmatoarele doua articole m-am gandit sa vorbim despre cum sa faceti si voi bere. Pana la urma, de ce nu? De ce sa nu puteti face, daca vreti si puteti? Prin urmare, haideti sa continuam pe acelasi subiect articolele noastre:

Prima reteta
Mai intai, trebuie sa luati un obiect in care puteti turna 20 l. In acest vas, adaugati, prima data, 16 l de apa de izvor (dar poate si alta, desi este mai recomandat astfel), apoi puneti 500 gr de zahar, 240 de gr de orz prajit si, in final, 50 gr. de flori de hamei, ori, o alta optiune este si conul de hamei.
In al doilea pas, trebuie sa lasati ceva deasupra vasului sau obiectului respectiv si lasati asa sa fiarba timp de doua ore.
Dupa ce ati lasat sa fiarba mai mult timp, urmeaza strecurarea cu ajutorul unui tifon lichidul format. Acuma lasati-l afara pana se raceste, mai puneti 30 gr drojdie de bere, dar, atentie, sa fie calup si sa fie tocat bine inainte. In acest punct, incepeti sa amestecati bine tot.
Lasa totul deoparte o zi intreaga.
Urmatoarea zi incepi sa pui berea in recipiente de 0,5 l, tot cu ajutorul unei palnii si prin cateva staturi de tifon. Atentie sa nu se tulbure. Cel mai bien ar fi sa nu torni in recipient pana cand acesta e plin, lasa cativa centimetri liberi.
Si dupa aceasta operatie, bagati in recipiente dopuri sau capsule, dupa care asezati-le in lighean (sau ceva asemanator cu acesta), cu dopul orientat in jos.
De asemenea nu uitati ca recipientele sa fie lasate undeva in pivinita sau intr-un spatiu racaros (dar sa nu fie frig rau) si puneti-l acolo in jur de o saptamana.
PRESUPUNAND ca a trecut perioada necesara de atunci, va duceti rapid in pivinita si bagati o bere rapid, ca sa vedeti si voi munca voastra! 😀
Alte articole despre bere:

http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/

http://topwines.ro/?p=9345&preview=true

http://topbrands.com.ro/motivele-pentru-care-chiar-ar-trebui-sa-incluzi-berea-in-dieta-ta/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN