Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Gogoşile din aluat congelat sunt pline de chimicale si ne pot face foarte mult rau, chiar daca sunteti un adevarat fan al gogosilor, ca mine, va trebuie sa renuntati la acest tip! Informatia a fost comunicata direct de catre APC România. Deci, vorbim despre gogosile din aluat congelat care prezinta in ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Telemeaua de Sibiu are, din acest moment, protecţia naţională a sistemelor din zona calităţii, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, se arata intr-un comunicat in urma cu cateva zile, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Denumirea înscrisa este protejată de orice alte practici folosite de producatori, care sa pacaleasca consumatorul ...
Read More
AVINCIS
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Cu ce se fermentează berea?

Si, astfel, ajungem la ultimele elemente ale berii. Urmariti si celalalte 2 articole in care am vorbit despre celalalte ingrediente pentru realizarea berii. In toate aceste trei articole am facut o analiza a procedeului in care se realizeaza berea (CLICK AICI PT A VEDEA ARTICOLUL INITIAL).

Drojdia

irish moss – ca agent de filtrare

Acuma, am ajuns si la punctul fermentarii, iar pentru asta este responsabila doar si numai drojdia. Aceasta creeaza un schimb de substante dintre zaharurile luate din cereale, care mai apoi creeaza alcool si dioxid de carbon, dar, in acelasi timp, face din mustul de bere, produsul in sine: adica berea. Fata de elementele de dinainte ale berii (sursa de amidon, malt, hamei samd), berea pastreaza cateva din gustul drojdiei, dar tot cea din urma ii da si consistenta.

Sunt mai multe forme de drojdie de bere, printre care cele mai des utilizate (care il ajuta pe berar sa dea tipul de bere pe care il doreste): ale (Saccharomyces cerevisiae) si lager (Saccharomyces uvarum). Un alt exemplu ar fi drojdia Brettanomyces, care se foloseste la berea lambica. 

Lista poate continua.

Agentul de filtrare

Aces ultim ingredient de pe lista noastra este folosit pentru a face berea mai limpede si curata, fata de cele nefiltrate, care sunt niste metode mai traditionale de facere a berii, si care-i da un aspect tulbur. In cazul primului exemplu, in proces, agentul de filtrare se pune alaturi de proteinele solide din bere, care va lasa sus-mentionatele caracteristici in produsul final, care esteberea.

Agentii de filtrare sunt diferiti si foarte variati: isinglass (facut din inotatoare de la pesti), Irish moss (planta), kappa carrageenan, gelatina samd. In cazul in care sunteti vegetarieni si vreti sa beti o bere e foarte simplu: uitati-va pe etichete, ar trebui sa scrie ceva in genul “facuta pentru vegetarieni” si este realizata cu plante de mare sau agenti artificiali.

Alte articol despre bere, pentru voi berarilor:

Procesul magic de facere a berii

Berea luptă cu diabetul și cancerul!

Berea e bună pentru inimă și oase!

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN