Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Gogoşile din aluat congelat sunt pline de chimicale si ne pot face foarte mult rau, chiar daca sunteti un adevarat fan al gogosilor, ca mine, va trebuie sa renuntati la acest tip! Informatia a fost comunicata direct de catre APC România. Deci, vorbim despre gogosile din aluat congelat care prezinta in ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Telemeaua de Sibiu are, din acest moment, protecţia naţională a sistemelor din zona calităţii, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, se arata intr-un comunicat in urma cu cateva zile, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Denumirea înscrisa este protejată de orice alte practici folosite de producatori, care sa pacaleasca consumatorul ...
Read More
AVINCIS
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Procesul magic de facere a berii

Sa pornim intr-o calatorie magica a procesului de facere a berii!

Elemente esentiale din care se realizeaza berea:

  • apa
  • sursa de amidon
  • drojdie de bere pentru fermentare
  • un ingredient care sa dea gustul caracteristic (precum hameiul)
  • combinatia de surse de amidon este si ea posibila, spre exemplu cu o a doua sursa, cum ar fi porumbul sau orezul, fiind un adaos mai ales in cazurile cand actioneaza ca un suplinitor, fiind astfel mai ieftin pentru realizarea berii. Cele mai putin utilizate sunt cele ca meiul, sorgul si radacina de maniot in Africa si lista poate continua

Despre unele vom vorbi in articolul asta, iar despre celalalte, in urmatorul. 

1.Apa

Cu siguranta toti stiu deja ca fara apa nu se poate face bere. Apa este elemntul primordial, tocmai de aceea si din asta consista in mare parte. Desigur ca, acuma, din ce este si alcatuita aceasta apa conteaza foarte mult, in functie de regiunea in care se face berea, iar ea este denumita trasatura regionala. De pilda: Capitala Irlandei, Dublin, are apa dura, din care este si facut Guinness, apoi Pilzen este tocmai la capatul opus, facuta din apa moale, numai buna pentru lager blond (Pilsner Urquell). Altele sunt chiar si mai complicate, cum ar fi procedeul burtonizarii, care vine de la Burton, apa care se foloseste pentru ale blond si, in care, alaturi de apa, se pune si selenit.

Exemplele pot continua.

2.Sursa de amidon

Ganditi-va ca sunteti berari si va ganditi la modul in care trebuie sa o fermentati, gradul de tarie pe care sa-l dati si aroma pe care sa o oferiti produsului dvs. – toate acestea sunt date de sursele de amidon. Cand incepeti producerea, va trebui sa va ganditi ce sursa de amidon sa folositi. Cel mai probabil o sa folositi maltul din cereala, intrucat e cea mai comuna. O obtineti prin inmuierea cerealelor in apa, care porneste un proces de clocotire a acesteia, dupa care se usuca cerealele. Cerealele contin acest malt, care creeaza enzime, aceste enzime la randul lor fac din amidon (aflat in cereale), zahararui fermentabile. Pentru ca maltul sa aiba culori mai variate, luate din acelasi forme de cereale, se foloseste coacerea. Este foarte important pentru tipul de bere pe care vrei sa-l produci, unul de culoare inchisa va face beri brune.

Vom vorbi in urmatorul articol despre celalalte! Pana atunci, beti bere (moderat), berarilor! 🙂

Alte articole despre bere:

http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/

http://topwines.ro/?p=9345&preview=true

http://topbrands.com.ro/motivele-pentru-care-chiar-ar-trebui-sa-incluzi-berea-in-dieta-ta/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN