Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Este clar deja că inteligența artificială va conduce industria marketingului în direcții considerate Science Fiction acum câțiva ani. Deși guru ca Elon Musk sau Stephen Hawking ne-au atenționat asupra pericolelor la care ne expunem prin adoptarea tot mai masivă a tehnologiei în viața noastră, omenirea a decis, practic, că e ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
agriculture for life, life for agriculture, artă, știință și viață, universităţii de știinţe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamvb
USAMV BUCURESTI Conferinţa Internaţională a Universităţii de Știinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București "Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură" O VIAȚĂ PENTRU AGRICULTURĂ A avut loc între 7 - 9 iunie 2018, Bucureşti, România O VIAȚĂ pentru Agricultură. Ce ziceți? Merită? Cu siguranță că merită. La o adică, e ...
Read More
AVINCIS
albacher,borsec,aquatique,bere,apa minerala,caldura,canicula,sete
ALBACHER, dar și BORSEC. Și AQUATIQUE! Am vrut să spun că BEREA și APA MINERALĂ sunt la mare preț, mai cu seamă acum, în luna august, când toată lumea tânjește după o gură de răcoare/ și o gură de prospețime ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Procesul magic de facere a berii

Sa pornim intr-o calatorie magica a procesului de facere a berii!

Elemente esentiale din care se realizeaza berea:

  • apa
  • sursa de amidon
  • drojdie de bere pentru fermentare
  • un ingredient care sa dea gustul caracteristic (precum hameiul)
  • combinatia de surse de amidon este si ea posibila, spre exemplu cu o a doua sursa, cum ar fi porumbul sau orezul, fiind un adaos mai ales in cazurile cand actioneaza ca un suplinitor, fiind astfel mai ieftin pentru realizarea berii. Cele mai putin utilizate sunt cele ca meiul, sorgul si radacina de maniot in Africa si lista poate continua

Despre unele vom vorbi in articolul asta, iar despre celalalte, in urmatorul. 

1.Apa

Cu siguranta toti stiu deja ca fara apa nu se poate face bere. Apa este elemntul primordial, tocmai de aceea si din asta consista in mare parte. Desigur ca, acuma, din ce este si alcatuita aceasta apa conteaza foarte mult, in functie de regiunea in care se face berea, iar ea este denumita trasatura regionala. De pilda: Capitala Irlandei, Dublin, are apa dura, din care este si facut Guinness, apoi Pilzen este tocmai la capatul opus, facuta din apa moale, numai buna pentru lager blond (Pilsner Urquell). Altele sunt chiar si mai complicate, cum ar fi procedeul burtonizarii, care vine de la Burton, apa care se foloseste pentru ale blond si, in care, alaturi de apa, se pune si selenit.

Exemplele pot continua.

2.Sursa de amidon

Ganditi-va ca sunteti berari si va ganditi la modul in care trebuie sa o fermentati, gradul de tarie pe care sa-l dati si aroma pe care sa o oferiti produsului dvs. – toate acestea sunt date de sursele de amidon. Cand incepeti producerea, va trebui sa va ganditi ce sursa de amidon sa folositi. Cel mai probabil o sa folositi maltul din cereala, intrucat e cea mai comuna. O obtineti prin inmuierea cerealelor in apa, care porneste un proces de clocotire a acesteia, dupa care se usuca cerealele. Cerealele contin acest malt, care creeaza enzime, aceste enzime la randul lor fac din amidon (aflat in cereale), zahararui fermentabile. Pentru ca maltul sa aiba culori mai variate, luate din acelasi forme de cereale, se foloseste coacerea. Este foarte important pentru tipul de bere pe care vrei sa-l produci, unul de culoare inchisa va face beri brune.

Vom vorbi in urmatorul articol despre celalalte! Pana atunci, beti bere (moderat), berarilor! 🙂

Alte articole despre bere:

http://beeruniversity.ro/2017/04/10/berea-lupta-cu-diabetul-si-cancerul/

http://topwines.ro/?p=9345&preview=true

http://topbrands.com.ro/motivele-pentru-care-chiar-ar-trebui-sa-incluzi-berea-in-dieta-ta/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN