Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
Pe 3 Iunie 2017 se deschid oficial porţile celei mai spectaculoase locații din apropierea Bucureștiului - Buftea Lake Resort. Fosta Bază Turistică Buftea, preluată de Grupul Divertiland, se relansează într-un nou format, urmând a deveni în scurt timp alegerea de referință în materie de evenimente corporate și private de amploare ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators AVINCIS MALTA TRAVEL Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

MIELUL, DE PAȘTE

.

Poate cel mai important lucru, dupa ouale de Paste, de pe masa pregatita de sarbatorile Pascale este mielul. De aceea, ne-am gandit, redactia de la RABBIT MEDIA, sa va transmitem cateva dintre cele mai bune retete de miel, asa ca am ales 3 dintre acestea, atentie totusi: consumati in mod rezonabil si, in plus, este si picant, unele dintre ele, asa ca aveti grija!

In afara de asta, POFTA BUNA!

Friptură de miel, clasică

Este destul de simpla prima reteta, cea clasica, in care ai nevoie doar de 1,5 kg carne de miel, 60 ml ulei şi sare. Prima data presari sare peste fripturi, dupa care le pui într-o tavă cu ulei încins şi se pun în cuptorul, pe care l-ai incalzit in prealabil cateva minute, pentru ca astfel vor capata acea culoare rosie, suculenta imediat, dar oricum, asa este si mai usor de mancat. Pregateste-ti si o salata verde si ai terminaT!

Friptură de miel şi usturoi verde

Ce trebuie sa ai: carne de miel (un sfert sau o jumătate de miel), 2 linguri cu untură/ulei de măsline, o linguriţă cu  boia dulce, sare, piper, usturoi verde.

Mai intai, presari sare si piper peste carne, dupa care las-o asa timp de jumătate de oră. Daca timpul s-a scrus, atunci poti sa o dai si cu niste untură sau ulei, pui peste boia pe partea din exterior, dupa ce ai faramitat-o putin. Acum griptura este gata de a fi pusa pe o farfurie cu ceva grasima incalzita bine, presari si niste usturoi faramatat putin si o bagi la cuptorul preincalzit. Mai stai 5 minute, dupa care pune si 2-3 linguri de apă si dai la un foc mediu, până vezi ca, la fel ca inainte, carnea capata acea culoare rosie si devine mai frageta.
Important e sa fii atent sa nu o lasi de izbeliste, mai da uneori cu sos din tava peste, iar alteori, cand vezi ca e nevoie, putina apa intr-o cana. Dupa care lasi focul la un foc mai puternic la fsfarsit.
Poti sa o manaci si cu niste salată verde sau orientală sau cu sos pe care-l faci putin diferit: dupa ce ai vazut ca s-a facut friptura, ia ce mai ramane din grasime si sti ca e prea mult, si pune o lingură cu apă amestecată cu ½ linguriţă făină, dă câteva clocote, strecoară şi toarnă în sosieră.

Friptură de miel la tavă, cu cartofi

In cazul ultimei retete, ai nevoie de urmatoarele: 2 kg carne de miel, 2 linguri untură/ulei de măsline, sare, piper, boia dulce, 1 kg cartofi, o lingură bulion.

Prima data se ia carnea si o tai în bucăţi egale, o sarezi şi piperezi, dupa care se puna in ceva cu untura topita, prin care le vei unge. Urmeaza sa cureti cartofii, ii speli si ii dai cu nitel piper si se trece inca putin prin untura incalzita bine. Adaugi peste cartofi o lingura cu bulion, se amesteca cu 2 linguri cu apa, si, ultimul lucru, iei cartofii intr-o tava cu carne. Se aprinde cuptorul si, dupa ce s-a incazlit putin, bagi si tava si le lasi sa se rumeneasca, atat cartofii, cat si friptura. La fel ca si in reteta precedenta, daca vezi ca trebuie sa pui si niste apa calda, atunci pune.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2017/04/10/ce-trebuie-sa-mananci-ca-sa-eviti-aparitia-cancerului/

http://www.drinkfood.ro/2017/04/07/dormitul-dezbracat-mai-benefic-ca-somnul-imbracat/

http://www.drinkfood.ro/2017/03/29/cum-bem-ceaiul-de-lavanda/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN