Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Felul in care arata unghiile noastre pot ascunde boli. Când microorganismele ne îmbolnăvesc unghiile, vindecarea nu va avea loc fara niciun tratament special si de durata, asa ca cel mai bine ar fi sa mergi cat mai rapid la dermatolog si sa afli ce se intampla. Ciuperca piciorului este contagioasă și ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Telemeaua de Sibiu are, din acest moment, protecţia naţională a sistemelor din zona calităţii, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, se arata intr-un comunicat in urma cu cateva zile, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Denumirea înscrisa este protejată de orice alte practici folosite de producatori, care sa pacaleasca consumatorul ...
Read More
AVINCIS
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

MIELUL, DE PAȘTE

Poate cel mai important lucru, dupa ouale de Paste, de pe masa pregatita de sarbatorile Pascale este mielul. De aceea, ne-am gandit, redactia de la RABBIT MEDIA, sa va transmitem cateva dintre cele mai bune retete de miel, asa ca am ales 3 dintre acestea, atentie totusi: consumati in mod rezonabil si, in plus, este si picant, unele dintre ele, asa ca aveti grija!

In afara de asta, POFTA BUNA!

Friptură de miel, clasică

Este destul de simpla prima reteta, cea clasica, in care ai nevoie doar de 1,5 kg carne de miel, 60 ml ulei şi sare. Prima data presari sare peste fripturi, dupa care le pui într-o tavă cu ulei încins şi se pun în cuptorul, pe care l-ai incalzit in prealabil cateva minute, pentru ca astfel vor capata acea culoare rosie, suculenta imediat, dar oricum, asa este si mai usor de mancat. Pregateste-ti si o salata verde si ai terminaT!

Friptură de miel şi usturoi verde

Ce trebuie sa ai: carne de miel (un sfert sau o jumătate de miel), 2 linguri cu untură/ulei de măsline, o linguriţă cu  boia dulce, sare, piper, usturoi verde.

Mai intai, presari sare si piper peste carne, dupa care las-o asa timp de jumătate de oră. Daca timpul s-a scrus, atunci poti sa o dai si cu niste untură sau ulei, pui peste boia pe partea din exterior, dupa ce ai faramitat-o putin. Acum griptura este gata de a fi pusa pe o farfurie cu ceva grasima incalzita bine, presari si niste usturoi faramatat putin si o bagi la cuptorul preincalzit. Mai stai 5 minute, dupa care pune si 2-3 linguri de apă si dai la un foc mediu, până vezi ca, la fel ca inainte, carnea capata acea culoare rosie si devine mai frageta.
Important e sa fii atent sa nu o lasi de izbeliste, mai da uneori cu sos din tava peste, iar alteori, cand vezi ca e nevoie, putina apa intr-o cana. Dupa care lasi focul la un foc mai puternic la fsfarsit.
Poti sa o manaci si cu niste salată verde sau orientală sau cu sos pe care-l faci putin diferit: dupa ce ai vazut ca s-a facut friptura, ia ce mai ramane din grasime si sti ca e prea mult, si pune o lingură cu apă amestecată cu ½ linguriţă făină, dă câteva clocote, strecoară şi toarnă în sosieră.

Friptură de miel la tavă, cu cartofi

In cazul ultimei retete, ai nevoie de urmatoarele: 2 kg carne de miel, 2 linguri untură/ulei de măsline, sare, piper, boia dulce, 1 kg cartofi, o lingură bulion.

Prima data se ia carnea si o tai în bucăţi egale, o sarezi şi piperezi, dupa care se puna in ceva cu untura topita, prin care le vei unge. Urmeaza sa cureti cartofii, ii speli si ii dai cu nitel piper si se trece inca putin prin untura incalzita bine. Adaugi peste cartofi o lingura cu bulion, se amesteca cu 2 linguri cu apa, si, ultimul lucru, iei cartofii intr-o tava cu carne. Se aprinde cuptorul si, dupa ce s-a incazlit putin, bagi si tava si le lasi sa se rumeneasca, atat cartofii, cat si friptura. La fel ca si in reteta precedenta, daca vezi ca trebuie sa pui si niste apa calda, atunci pune.

Alte articole pe aceeasi tema:

http://www.drinkfood.ro/2017/04/10/ce-trebuie-sa-mananci-ca-sa-eviti-aparitia-cancerului/

http://www.drinkfood.ro/2017/04/07/dormitul-dezbracat-mai-benefic-ca-somnul-imbracat/

http://www.drinkfood.ro/2017/03/29/cum-bem-ceaiul-de-lavanda/

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN