Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
prince matei, prince mircea și soare, geniul uman, sergio faleschini, vinarte, cetățean italian
GENIUL UMAN A FĂCUT TOATE ACESTEA POSIBILE A fost o adevărată revoluție, la nivelul pieței românești și chiar la nivelul celei internaționale. În ediția anterioară de revistă, am publicat partea întâia a unui interviu (în serial), din care acum vă oferim a doua parte. Precizăm că interviul a fost preluat ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
maceta în mână, GLOBALIZAREA TURISMULUI, TURISMUL GLOBAL
TURISMUL GLOBAL ȘI GLOBALIZAREA TURISMULUI Defrișarea noilor ținuturi ale posibilului/probabilului/aspiraționalului va contura noile destinații ale viitorului De când cu siteurile de turism care îți oferă vacanțe oriunde pe mapamond la prețuri acceptabile (nu prea pipărate), noțiunea de turism s-a globalizat masiv. Fii fiilor noștri vor ști și putea să călătorească ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

O PÂINE DE-A DREPTUL PRINCIARĂ

Brutăriile BARON plămădesc

O pâine cu titlu nobiliar, am putea spune – și nu am greși aproape deloc. De ce spunem asta? Pentru că suntem întăriți în convingere de către însăși titulatura brutăriilor, care se cheamă chiar BARON.

Brutăriile BARON înseamnă că și tu poți fi un mic prinț al pâinii pe care o mănânci, poți aspira la un statut nobiliar – măcar din privința gustărilor și a rețetelor pe care le exersezi, poți avea unele momente ale zilei în care să te răsfeți.

Pâinea este condiția de bază a oricărei mese. De aceea, ea trebuie cu grijă făcută și cu grijă aleasă, ca ingredientul-minune, fiindcă o pâine care nu corespunde poate să-și distrugă orice intenții încă din fașă.

În cele ce urmează, vă dăm doar cîteva sugestii de combinații pe care – cu încredere – le puteți încerca cu pâinea produsă la BARON.

O REȚETĂ DELICIOASĂ CU O COMBINAȚIE SIMPLĂ, DAR IMBATABILĂ: ULEI DE MĂSLINE PLUS USTUROI
La început, frecăm bine câteva felii de pâine cu usturoi. Apoi stropim cu câteva picături de ulei de măsline. Observăm că rețeta succesului este să avem o pâine din start delicioasă, pentru că ea este ingredientul de bază.
Introducem pâinea astfel ornată în cuptor vreme de cinci minute. Și  avem gata cea mai simplă și delicioasă gustare! Se poate servi, ca atare, de pofticioși – sau alături de un alt fel de mâncare.
Atenție: o altă condiție a calității ține de calitatea untdelemnului de măsline.

ÎN LOC DE MIC DEJUN. STRATEGIE DE DIMINEAȚĂ
Uneori micul dejun este luat în grabă, sau chiar sărim peste el. Dar unele gustări se fac atât de repede și gustos, încât merită să le dăm o șansă zilnică.

În imaginea, vă prezentăm patru variante de sandvis:

  1. ROȘII, RUCCOLA ȘI ZACUSCĂ.
    Seamănă a gustare italiană. Și e bună numai cu pâine de la BARON. Putem folosi chiar o pâine cu semințe. Ruccola imprimă un gust de șuncă, de aceea este recomandată pentru gustările chiar de post. Dacă punem și roșii și zacuscă, vom avea alăturarea între un produs natural conservat și cumva omonimul său proaspăt, tăiat feliuțe (roșiile).
  2. ȘUNCĂ ȘI MĂSLINE/SAU ICRE ȘI MĂSLINE
    Pâinea se acoperă cu felii de șuncă și se presară măsline. Sau se pun icrele tartinate și se ornează cu măsline. În prima variantă, se poate iar recurge la un evantai de frunze de ruccola, deoarece gustul de ruccola și cu cel de șuncă egal LOVEJ. Rimează la consonanță! O condiție este ca frunzele de ruccola să fie proaspete…dacă depășesc o zi sau două… mai bine renunțați!
  1. BRÂNZĂ ȘI MĂRAR
    Necesită o pâine foarte fină! De la BARON, sigur că da. Altfel, gustul nu va fi întru-totul satisfăcător. Și asta datorită mărarului, ingredient minuscul, dar esențial în economia gustului. Ei bine, acuma-i acuma: ce brânză alegem?Brânza este esențială. O sugestie ar fi spre varianta soft: adică brânză de vaci, degresată. Repede, la dietă cu voi, fraților!
  1. BRÂNZĂ ȘI RIDICHI. ROȘII. ȘI CEVA PRAFURI PE DEASUPRA
    Sigur, o să obiectați, ca întotdeauna, măi guralivilor (cum bine spunea tov. Iliescu-ilici), păi ăstea-s gustări simple, de mintea copiilor, ce ne dai tu rețete din astea…Simple, dar rafinate. Asta e deviza noastră. Și aici aș alege neasteptat o brânză (mai) iute. Ca pentru gurmanzi. Sau o brânză toropită (pardon, topită). Enjoy the apetite s-il vous plait vă rogJ !

ȘI AVOCADO ÎȘI BAGĂ COADA J . CU BUSUIOACĂ & BRÂNZĂ DE CAPRĂ
Cum vă sună sandvișuri cu pâine prăjită, pesto de busuioc, mozzarela, brânză de capră, spanac și avocado? Noi credem că sună delicios, dar și arată pe măsură!
Argumente: Busuiocul va da gustul unei AROME VEGETALE PUTERNICE. Dacă nu știați cumva dinainte, este și afrodisiac. Și, pentru mistici, e bine de știut că este și planta Maicii Domnului. Poate de asta se punea sub pernă, ca să-și visezi alesul. Brânza de capră are izul unui produs neaoș, de la tară, direct de sub țâța caprei: și mai este și cu un nas puternic, nu poți să nu-l simți/ignori.
Spanacul dă fier și vlagă/snagă gustării. Iar fructul de avocado ne strecoară în gură o mireasmă exotică, de peste mări și țări. Sandvișuri de luat la serviciu sau la școală: de gândit la ele toată ziua, momentul pauzei poate fi așteptat toată ziua.
După caz (dacă suntem liberi de orice sarcini!), putem să punem alături și o jumătate de pahar/sau chiar un pahar de vin, Busuioaca fiind unul din soiurile cu care am putea încerca și care să ne țină isonul!

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN