Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
PRIAevents, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei - conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers – la a 3-a ediție în România - în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

DORU DE LA DEALU DORULUI

DORU HUSARCIUC

Portret de proprietar, podgorean, viticultor etc

Și, odată ajunși aici, îmi dau, deodată (brusc) seama: nu am făcut, până acum, nici un portret al omului. Protagonistul este Doru. De la Dealu Dorului. Sună bine, nu-i așa? Simt că acum chiar am nimerit-o: DORU DE LA DEALU DORULUI. Zis și Husarciuc.

Scund sau mediu de înălțime? Mai degrabă mediu. Dar îndesat. Îndeajuns de îndesat încât să poartă căra coșercile cu struguri. Adicătelea materia primă pentru vinificație. Însă pe dinăuntru? Pe dinăuntru, timid, adică sfios, adică înzestrat cu foarte mult bun-simț. Un om dotat cu voință, capabil de performanță. Și, ca să judecăm fructul, face niște vinuri extraordinare.

BIBLIOTECA DE GUSTURI ȘI VINURI
În săptămânile și lunile de vară, oferta Dealu Dorului este, în primul rând, axată pe albe: Dealul Dorului Riesling Italian – dar și pe… Rose. Însă credem că rose-ul de la Dealu Dorului este de cursă lungă:merge tot timpul anului.

Caracterizare/Dealul Dorului Rose:
Un vin care strălucește în culori de zmeură cu scântei roșcat violete, cu arome de cireșe și fructe de pădure. Este un vin demisec, cu o dulceață ușoară și un gust plin de viață.

Așa  și-l definește chiar producătorul. Dar noi cum l-am defini. În primul rând, un vin care are mare drag la femei. Și mare trecere. Că sunt codane ori femei în toată firea, vinul rose de la Dealu Dorului se dovedește imbatabil. Pentru orice gust, adică – mai cu seamă pentru cele mature.

Mai ales că vinul Rose de la Dealu Dorului este, deocamdată, în cel puțin două variante: sec și demisec. Și în două colori diferite.  Nuanțe, cel puțin, fiidcă – întotdeauna – în arcul de cerc al culorilor SOMON și FOȚĂ DE CEAPĂ au loc să se înscrie două nuanțe aproape identice dar  nu tocmai identice. Vinurile rose de la Dealu Dorului par a fi chiar la egală distanță (dar echidistanța pefectă, desigur, nu există) între SOMON și FOIȚĂ DE CEAPĂ.

Câteva cuvinte despre Dealul Dorului Riesling italian:
Un vin galben fructuos, cu arome de plante și fân proaspăt cosit și un parfum de citrice. Însoțește ideal mesele ușoare, carne albă și pește, vă ajută să vă relaxați.
În săptămâna 06.07-10.07 la Magazinul Bibliotheka puteți achiziționa un pachet de trei sticle la preț de 54 ron.

LA FESTIVALUL PAPRICASULUI ȘI AL VINULUI
Dacă am fi fost la Buzias, pe 8-9 octombrie, anul acesta, presupunem: am fi văzut un festival inedit. Pentru că, hei, lume, atenție, nu ați vizitat niciodată un FESTIVAL AL PAPRICAȘULUI. Care se desfășoară la Buziaș, chiar în patria vinului de la Dealu Dorului. Și unde vinurile lui Doru Husarciuc sunt/au fost vioara întâi, sus-numita cramă beneficiind de un spațiu generos.
Vânătorii și vizitatorii s-au bucurat de vinurile noastre asezonate cu preparate vânătorești din carne de mistreț, căprior, batal și ied !
Șeful și stăpânul ceaunelor a fost domnul Nelu Otescu, care nu e prima dată când ne încântă și gâdila papilele cu preparate deosebite.
Mulțumită partenerilor din Grupa de Vânătoare Buziaș  evenimentul a devenit realmente posibil. De bucurat s-au bucurat toți participanții la eveniment. Și mai știm că vinurile de la Dealu Dorului se potrivesc de minune vânatului, fie că e mistreț ori căprioară/ciută sfioasă. Ne gândim aici, în mod special, la guralivul Merlot sau la mai sobru Burgund Mare. La ele, carnea sălbatică și bine alergată, din pădure, se cam lovește la marele fix.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN