Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Poate, daca nu stiati, mojito este bautura favorita a celebrului scriitor american Ernest Hemingway (in mare parte pentru ca a iubit foarte mult spania si cultura spaniola). Nu numai asta, dar, oricum, acest tip de cocktail este servit des in baruri si cluburi de tineri. Rețeta nici nu este complicata, ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
agriculture for life, life for agriculture, artă, știință și viață, universităţii de știinţe agronomice și medicină veterinară din bucurești, usamvb
USAMV BUCURESTI Conferinţa Internaţională a Universităţii de Știinţe Agronomice și Medicină Veterinară din București "Agricultură pentru viaţă, viaţă pentru agricultură" O VIAȚĂ PENTRU AGRICULTURĂ A avut loc între 7 - 9 iunie 2018, Bucureşti, România O VIAȚĂ pentru Agricultură. Ce ziceți? Merită? Cu siguranță că merită. La o adică, e ...
Read More
AVINCIS
albacher,borsec,aquatique,bere,apa minerala,caldura,canicula,sete
ALBACHER, dar și BORSEC. Și AQUATIQUE! Am vrut să spun că BEREA și APA MINERALĂ sunt la mare preț, mai cu seamă acum, în luna august, când toată lumea tânjește după o gură de răcoare/ și o gură de prospețime ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Interviuri esențiale: VALERIU STOICA

FIECARE STICLĂ DE VIN ARE PROPRIA PERSONALITATE

  1. Valorile fundamentale din 1995 ale STOICA ȘI ASOCIAȚII (întemeiată împreună cu doamna Cristiana Irinel Stoica), integritate, forță(curaj), fildelitate, le aplicați și în vin/oenologie?
    Sunt valori care întemeiază tot ceea ce facem în viticultură şi în oenologie, pe domeniul Vila Dobruşa şi Crama Avincis. Producem, în cea mai mare parte, vinuri cu denumire de origine controlată (DOC), adică respectăm nu numai ansamblul bogat de norme juridice şi tehnice, naţionale şi europene, ci şi principiile morale pe care podgorenii le-au învăţat din legătura lor milenară cu viţa de vie, cu pământul şi cu cerul acesteia. E nevoie de mult curaj pentru a începe şi a împlini în fiecare an aventura unui nou millesim. Mai presus de toate este fidelitatea faţă de terroir-ul podgoriei Drăgăşani şi faţă de iubitorii vinurilor Avincis.Interviuri-esentiale-1
  1. V-am văzut, în poze de epocă, în 2007, pe domeniul Dobrușa, îmbrăcat în cizme până la genunchi, în noroiul șantierului. Ați pus umărul direct la configurarea planului ce va descrie, mai târziu, domeniul viticol? De unde începe și unde se termină implicarea dumneavoastră?
    Domeniul Vila Dobruşa este, în egală măsură, un proiect viticol, vinicol şi cultural, o imagine a sufletului familiei noastre, în care am dori să se vadă armonia dintre a fi, a face şi a avea. Cei care beau vinurile Avincis şi, mai ales, cei care ne vizitează pot depune mărturie despre această armonie. Este o poveste începută de familia noastră în urmă cu mai mult de un veac, şi care, sperăm, va fi continuată de generaţiile următoare.
  1. Cum se poate conduce cu o mână o societate de avocați și cu cealaltă una enologică?
    Cu pasiune, cu înţelegere, cu generozitate, cu bucuria fiecărei zile şi a fiecărei clipe.
  1. Rămâneți în istorie ca artizanul reunificării dreptei/ în special liberale. Cât de unificați mai sunt liberalii (și oamenii de dreapta, în general) astăzi?
    Dreapta e diversă, dinamică şi greu de unificat pe termen lung într-o singură formulă. Este nevoie de inteligenţă, de imaginaţie şi de voinţă puternică pentru a găsi şi a înfăptui în fiecare ciclu electoral cea mai eficientă formulă de unificare a dreptei. PNL este cadrul formal cel mai potrivit de unificare  a dreptei, dar îi mai trebuie lideri cu viziune şi credibilitate pentru a preveni o nouă divizare, deja anunţată de experienţe tulburi ca PMP sau USB.
  1. Descrieți portretul-robot al vinului care vă place.
    Nu există un asemenea portret-robot şi nici nu mi-ar plăcea să existe. Este suficient ca vinul să fie bun, adică să nu aibă defecte, să respecte tipicitatea soiului sau a cupajului şi trasabilitatea, adică fidelitatea faţă de parcela de viţă de vie din care provine, să aibă echilibru şi complexitate. Fiecare sticlă de vin are propria personalitate, fără de care nu ar exista bucuria descoperirii unei noi savori şi liniştea redescoperirii unor savori cunoscute.Interviuri-esentiale-2
  1. Ce soiuri noi vă gândiți să asimilați la AVINCIS?
    Fetească Neagră. Cred însă că, dintre toate soiurile roşii autohtone, Negru de Drăgăşani este cel mai expresiv, cel mai savuros şi cel mai puternic.
  1. Cred că dezvoltarea turismului vitivinicol la cramă rămâne un deziderat continuu pentru dumneavoastră…
    Vinurile Avincis pot fi băute cu plăcere oricând şi oriunde. Totuşi, domeniul Vila Dobruşa – cu viile înconjurătoare, cu ansamblul de arhitectură care îmbină tradiţia şi modernitatea, cu amenajarea peisagistică în consonanţă cu liniştea atemporală a Văii Oltului şi a pădurii Mamu, cu orizontul pierdut în munţi de la Retezat până la Piatra Craiului, cu apropierea înălţătoare a mănăstirilor, a bisericilor din lemn şi a schiturilor vâlcene – este ambianţa ideală pentru a simţi deplin aromele şi gusturile vinurilor Avincis. Oenoturismul nu este doar turism, ci şi calea iniţiatică în misterele viţei de vie şi ale vinului.
  1. Ați vinificat vreodată cu mâna dumneavoastră? Ce vin a ieșit?
    În copilărie, l-am asistat pe tatăl meu la muncile viei, la culesul strugurilor şi la vinificaţie. Vinul făcut împreună cu el are, în memorie, aroma şi gustul paradisului pierdut. Experienţa mea ca podgorean pe domeniul Vila Dobruşa este o căutare şi o regăsire a iubirii de pământ moştenită de la părinţii mei, Alexandru şi Stana.

A consemnat Mihail Gălățanu

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN