Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Mineralul pe care vi-l descriem in acest articol este foarte important pentru corpul uman. Mentine rezervele energetice la nivelul normal, ajuta la sanatatea fizica, dar si mentala. Mineralul se poate extrage din hemoglobină, care se afla in celulele roşii ale sângelui. Hemoglobina duce mai departe oxigenul de la plămâni în ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
PRIAevents, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei - conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers – la a 3-a ediție în România - în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Chipsurile și utilizarea lor

DOZAREA CHIPSURILOR
Aparent, este greu de găsit o definiție unanim agreată a chipsurilor. Ne grăbim și să adăugăm: asta, poate, numai aparent…Am putea spune, cu o expresie sugestivă, că o posibilă definiție metaforică, plină de plasticitate, dar fiind, totdată, exactă, ar putea spuna în felul următor: că chipsurile pentru vin reprezintă adevărata democratizare a baricului.
Chipsurile, în mod paradoxal, reprezintă inversarea procesului natural – și vechi aproape de când lumea – de învechire în baric.
Numai că, dacă învechirea în baric presupune punea vinului în butoiul de stejar, de data aceasta este ca și cum butoiul de stejar ar fi fost pus în vin, presărat și mărunțit, dar cu efecte oarecum similare.
Numai că avantajele ar fi că procesul suferă un efect de accelerare – și chiar de intensificare.

DOZAREA-CHIPSURILOR-1

CHIPSURILE sunt un produs, care de regulă, poate fi disponibil și sub forma de așchii sau pudra.
Unii recomandă utilizarea chipsurilor numai pentru procesul de maturare, în timp ce așchiile și pudra pot fi aplicate atât în timpul procesului (amplu) de vinificare – cât și, deopotrivă, în timpul etapei de maturare.

Caracteristici ale procesului de dozare
În general, dozarea este ușoară și viteza de chipsare este prezentă și vizibilă în timp scurt. Am putea afirma chiar că este notabilă în doar câteva săptămâni, ceea ce nu se dovedește un răstimp foarte îndelungat.
Ar părea poate inutil să spunem că dozarea determină gustul.
Dozarea – de dorit adecvată – determină, în mod fundamental, și culoarea.

Rolul însemnat al taninilor
Taninii produsului se adaugă schemei taninice de ansamblu a vinurilor.
Ei, taninii îmbunătățesc structura și complexitatea, în timp ce eliberarea polizaharidelor creează o senzație plăcută de dulceață.
Am putea spune că taninii sunt inima vinurilor.
Chipsurile introduse în diverse licori influențează și culoarea băuturilor. În special în distilate ele grăbesc/accelerează închiderea culorii, funcție de timpul în care stau în recipientul propriu-zis. Dar, despre distilate, vom mai vorbi în ediția următoare.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN