Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Producătorul de pe piata locala de lactate Lactag are intentia de a termina 12 magazine de proximitate în Capitala - pana in luna aprilie. Numai in cursul saptamanii precedente a deschis alte 3 unităţi, cu suprafeţe între 80-120 de metri pătraţi. Producătorul argeşean de lactate Lactag vrea sa sparga piata de retail ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Telemeaua de Sibiu are, din acest moment, protecţia naţională a sistemelor din zona calităţii, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, se arata intr-un comunicat in urma cu cateva zile, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Denumirea înscrisa este protejată de orice alte practici folosite de producatori, care sa pacaleasca consumatorul ...
Read More
AVINCIS
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Chipsurile și utilizarea lor

DOZAREA CHIPSURILOR
Aparent, este greu de găsit o definiție unanim agreată a chipsurilor. Ne grăbim și să adăugăm: asta, poate, numai aparent…Am putea spune, cu o expresie sugestivă, că o posibilă definiție metaforică, plină de plasticitate, dar fiind, totdată, exactă, ar putea spuna în felul următor: că chipsurile pentru vin reprezintă adevărata democratizare a baricului.
Chipsurile, în mod paradoxal, reprezintă inversarea procesului natural – și vechi aproape de când lumea – de învechire în baric.
Numai că, dacă învechirea în baric presupune punea vinului în butoiul de stejar, de data aceasta este ca și cum butoiul de stejar ar fi fost pus în vin, presărat și mărunțit, dar cu efecte oarecum similare.
Numai că avantajele ar fi că procesul suferă un efect de accelerare – și chiar de intensificare.

DOZAREA-CHIPSURILOR-1

CHIPSURILE sunt un produs, care de regulă, poate fi disponibil și sub forma de așchii sau pudra.
Unii recomandă utilizarea chipsurilor numai pentru procesul de maturare, în timp ce așchiile și pudra pot fi aplicate atât în timpul procesului (amplu) de vinificare – cât și, deopotrivă, în timpul etapei de maturare.

Caracteristici ale procesului de dozare
În general, dozarea este ușoară și viteza de chipsare este prezentă și vizibilă în timp scurt. Am putea afirma chiar că este notabilă în doar câteva săptămâni, ceea ce nu se dovedește un răstimp foarte îndelungat.
Ar părea poate inutil să spunem că dozarea determină gustul.
Dozarea – de dorit adecvată – determină, în mod fundamental, și culoarea.

Rolul însemnat al taninilor
Taninii produsului se adaugă schemei taninice de ansamblu a vinurilor.
Ei, taninii îmbunătățesc structura și complexitatea, în timp ce eliberarea polizaharidelor creează o senzație plăcută de dulceață.
Am putea spune că taninii sunt inima vinurilor.
Chipsurile introduse în diverse licori influențează și culoarea băuturilor. În special în distilate ele grăbesc/accelerează închiderea culorii, funcție de timpul în care stau în recipientul propriu-zis. Dar, despre distilate, vom mai vorbi în ediția următoare.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN