Alira.ro | Datini de vin Iubesc Vinul Romanesc
Carnea de pui gigant, laptele de vacă şi soia au o gramada de hormoni feminini care duc la dezvoltarea accelarata a copiilor. In acest caz, vorbim despre fete, care ajung mai rapid la pubertate, iar baietii au sâni mai mari. Acei pui enormi din SUA sunt cei care au produs ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Datorita scumpirii anumitor produse, ca oua, carne si produse lactate, Consiliul Concurenței a fost sesizat de MADR. De asemenea, semnificativ este si faptul ca analizele Ministerului Agriculturii nu au dus la concluzia unor cresteri importante de prețuri, instituția neavand nicio modalitate la indemana (sau imputernicire de lege) care sa-i permita ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Chipsurile și utilizarea lor

DOZAREA CHIPSURILOR
Aparent, este greu de găsit o definiție unanim agreată a chipsurilor. Ne grăbim și să adăugăm: asta, poate, numai aparent…Am putea spune, cu o expresie sugestivă, că o posibilă definiție metaforică, plină de plasticitate, dar fiind, totdată, exactă, ar putea spuna în felul următor: că chipsurile pentru vin reprezintă adevărata democratizare a baricului.
Chipsurile, în mod paradoxal, reprezintă inversarea procesului natural – și vechi aproape de când lumea – de învechire în baric.
Numai că, dacă învechirea în baric presupune punea vinului în butoiul de stejar, de data aceasta este ca și cum butoiul de stejar ar fi fost pus în vin, presărat și mărunțit, dar cu efecte oarecum similare.
Numai că avantajele ar fi că procesul suferă un efect de accelerare – și chiar de intensificare.

DOZAREA-CHIPSURILOR-1

CHIPSURILE sunt un produs, care de regulă, poate fi disponibil și sub forma de așchii sau pudra.
Unii recomandă utilizarea chipsurilor numai pentru procesul de maturare, în timp ce așchiile și pudra pot fi aplicate atât în timpul procesului (amplu) de vinificare – cât și, deopotrivă, în timpul etapei de maturare.

Caracteristici ale procesului de dozare
În general, dozarea este ușoară și viteza de chipsare este prezentă și vizibilă în timp scurt. Am putea afirma chiar că este notabilă în doar câteva săptămâni, ceea ce nu se dovedește un răstimp foarte îndelungat.
Ar părea poate inutil să spunem că dozarea determină gustul.
Dozarea – de dorit adecvată – determină, în mod fundamental, și culoarea.

Rolul însemnat al taninilor
Taninii produsului se adaugă schemei taninice de ansamblu a vinurilor.
Ei, taninii îmbunătățesc structura și complexitatea, în timp ce eliberarea polizaharidelor creează o senzație plăcută de dulceață.
Am putea spune că taninii sunt inima vinurilor.
Chipsurile introduse în diverse licori influențează și culoarea băuturilor. În special în distilate ele grăbesc/accelerează închiderea culorii, funcție de timpul în care stau în recipientul propriu-zis. Dar, despre distilate, vom mai vorbi în ediția următoare.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN