Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Mineralul pe care vi-l descriem in acest articol este foarte important pentru corpul uman. Mentine rezervele energetice la nivelul normal, ajuta la sanatatea fizica, dar si mentala. Mineralul se poate extrage din hemoglobină, care se afla in celulele roşii ale sângelui. Hemoglobina duce mai departe oxigenul de la plămâni în ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
PRIAevents, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei - conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers – la a 3-a ediție în România - în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

FAȚĂ ÎN FAȚĂ – GENERAȚIA NEW COMMERS

GABRIEL RĂDULESCU: READUCEM PELINUL PE MASA ROMÂNILOR

Socotim că pelinul este o băutură tradițional românească

GABRIEL RĂDULESCU face parte din generația tinerilor manageri. Este fiul (unul dintre ei, cei doi) lui Adrian Rădulescu, fostul ministru al Agriculturii, recunoscut ca un politician combativ, energic și competent, un veritabil Napoelon al griculturii românești. L-am întâlnit, prima dată, înainte de a face interviul, într-o cafenea, îmbrăcat degajat –și foarte relaxat. Se vedea că generația lor are o altă abordare, chiar diferită și de a mea – la distanță de două decenii. Ei sunt noii întreprinzători, upercablați pe (telefonul) mobil întotdeauna, cu timp/și viteză de reacție foarte rapide, ocupați (și ei) până peste cap, asionați, în egală măsură de politică și afaceri. A candidat la alegeri – și deja și-a creat un statut social, un profil de om în cetate, cum ar spune Platon. Este deja destul – sau, depinde cum privești, deja foarte mult, pentru cineva, sui generis, în pragul a trei decenii de viață. Noi, recunoaște el, nu avem foarte mult timp rezervat lecturii… Și asta, adăugm noi, pentru că au foarte mult tip rezervat acțiunii, generația lor înțelege altfel  – mai complex! – business-ul, ca o repliere rapidă spre esențe. Merită toată atenția, căci ei vor schimba fața vinului românesc. Ei sunt generația care, în anii 2050, vor fi la putere, la apogeu, la venerabila vârsă a senioratului, când noi vom fi la pensie, tihnit, la gura sobeiJ. Dar, să recunoaștem, și atunci vom savura un pahar de pelin…

GABRIEL-RADULESCU-1

  1.  Ai preluat, de relativ puțin timp, managementul exploatației viticole DOMENIULUI DEALU MARE-URLAȚI. Care sunt planurile tale de viitor?

    Da, am preluat – de scurt timp – această pozitie în cadrul societății, iar – în viitorul apropiat – dorim să pătrundem cu produsele Urlați, în principal Pelin de Urlați, dar și celelalte vinuri, în segmentul retail și, punctual, horeca, la nivelul întregii țări. Personal, mă aflu într-un continuu proces de cunoaștere a acestui domeniu, atât pe partea tehnologică, cât și pe partea de vânzări.* FACE PARTE DINTR-UN HOLDING COMPLEX, O EXPLOATAȚIUNE BOGATĂ ȘI VARIATĂ

  1.  Știu că, în afară de DOMENIILE DEALU MARE-URLAȚI, în holdingul în care activezi, mai există  și exploatațiunea de sturioni, un combinat suin, un abator, un depozit de cereale, AGRICOMPROD Mogoșoaia… Am uitat ceva?Unde se integrează, în această interfață, exploatația viti-vinicolă?

    Exploatația viti-vinicolă a apărut în anul 2007, fiind dezvoltată prin accesarea fondurilor europene.
    Aceasta afacere este gestionată separat (de fratele său, n.a.), așa că tot ceea ce pot afirma este că nu reprezintă o parte integrată a celorlalte.* PAGANUS ESTE O GAMĂ HORECA, COMPUSĂ DIN DOUĂ VINURI: FETEASCĂ NEAGRĂ ȘI CABERNET SAUVIGNON 

  1.  Să revenim, totuși, la vinuri. PAGANUS e un vârf de gamă?

    PAGANUS este o gamă HORECA compusă din două vinuri – FETEASCA NEAGRĂ și CABERNET SAUVIGNON. Este un vin sec, nefiltrat, și  – întradevar – face parte din gama noastră premium.

  1.  Mereu m-am întrebat de ce i se spune lui INCANTATION așa?

    Pentru că trebuie să fie să o încântare – sau pentru că trebuie să fie el-însuși (ca) un cântec? Amândouă?Denumirea de INCANTATION duce cu gândul la timpurile străvechi, la o incantație din acele vremuri, aceste trăsături fiind evidențiate de acest cupaj al nostru de top. Baza acestui INCANTATION o reprezintă, de fapt, PAGANUS, primul fiind o împletire extraordinară a celor două soiuri FETEASCĂ NEAGRĂ  și CABERNET SAUVIGNON.*TREI PEȘTI VIZEAZĂ/FRIZEAZĂ ASOCIEREA VINULUI ALB CU PEȘTE ȘI FRUCTE DE MARE

  1. TREI PEȘTI este un vin pe care l-ați dedicat Peștilor 🙂 ?

    TREI PESTI reprezintă un cupaj de trei soiuri albe: SAUVIGNON BLANC, FETEASCĂ ALBA ȘI RIESLING, acesta din urmă, RIESLING, fiind baricat timp de 3-4 luni. Această denumire provine de la binecunoscuta asociere a vinului alb cu mâncarea pe bază de pește, fructe de mare.

  1. Partea cea mai originală a producție voastre aparține, cred, totuși, PELINULUICare este, în linii mari, rețeta lui, incontestabil una de succes?

    Întradevăr, PELINUL de URLATI este unul dintre cele mai cunoscute produse ale noastre. Legenda PELINULUI spune că încă de pe vremea dacilor, pentru a acoperi acreala pe care vinul o capătă din cauza conditiilor vitrege de păstrare, se puneau plantele de pelin, pentru ca acesta să capete un nas plăcut. În mare, rețeta lui este simplă: macerare alături de plantele de pelin – și alte plante specifice, acestea fiind diferite în funcție de vinul alb, roșu și roze, iar apoi realizarea cupajului final. Este o băutură traditional românească, un digestiv, iar planul nostru este să îl readucem pe masa tuturor românilor.

  1. Ce surprize ne mai pregătesc vinificatorii dumneavoastră?

    Cel mai apropiat proiect il reprezintă lansarea gamei horecaSaac”. Denumirea provine de la fostul județ istoric Sacuinei ( Saac in termeni populari), adică regiunea unde se află domeniul nostru viticol. Aceasta va fi compus dintr-un vin alb – Sauvignon Blanc baricat și un cupaj roze – Cabernet Sauvignon-Pinot Noir-Shiraz- Fetească Neagră.

CITAT 1:
Legenda PELINULUI spune că încă de pe vremea dacilor, pentru a acoperi acreala pe care vinul o capătă din cauza conditiilor vitrege de păstrare, se puneau plantele de pelin, pentru ca acesta să capete un nas plăcut. În mare, rețeta lui este simplă: macerare alături de plantele de pelin – și alte plante specifice, acestea fiind diferite în funcție de vinul alb, roșu și roze, iar apoi realizarea cupajului final. Este o băutură traditional românească, un digestiv, iar planul nostru este să îl readucem pe masă…

CITAT 2:
…Am preluat – de scurt timp – această pozitie în cadrul societății, iar – în viitorul apropiat – dorim să pătrundem cu produsele Urlați, în principal Pelin de Urlati, dar si celelalte vinuri, în segmentul retail și, punctual, horeca, la nivelul întregii țări. Personal, mă aflu într-un continuu proces de cunoaștere a acestui domeniu, atât pe partea tehnologică…

CITAT 3:
…INCANTATION duce cu gândul la timpurile străvechi, la o incantație din acele vremuri, aceste trăsături fiind evidențiate de acest cupaj al nostru de top. Baza acestui INCANTATION o reprezintă, de fapt, PAGANUS, primul fiind o împletire extraordinară a celor două soiuri, FETEASCĂ NEAGRĂ și CABERNET SAUVIGNON…

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN