Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Nicolae Ţandrău are mult curaj, trebuie sa recunoastem, mai ales pentru o tara ca a noastra, Romania: a deschis singurul magazin de la noi care nu are vânzători si nici nu este protejat de paznici. Clientii, dupa ce iau produsul, sunt testati de o cutie magica din fata lor, in ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Nicolae Ţandrău are mult curaj, trebuie sa recunoastem, mai ales pentru o tara ca a noastra, Romania: a deschis singurul magazin de la noi care nu are vânzători si nici nu este protejat de paznici. Clientii, dupa ce iau produsul, sunt testati de o cutie magica din fata lor, in ...
Read More
AVINCIS
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

DOMENIUL VLĂDOI

VLĂDOI SUNT DOI

Două generații pritocesc/șurubăresc la vinurile cele noi/ și vechi, în același timp

Am discutat de mai multe ori cu ei. Unde i-am prins, i-am iscodit care e secretul vinurilor lor luminoase și serene, ca ei înșiși. Pun enzime, cum zice gura lumii, mai mult bavardând/boscorodind/bârfindu-i? Nu pun enzime? Dacă pun, de ce pun, dacă nu pun, de ce nu pun…c-așa e lumea. Balada lui c-așa-i/Kașai. Românul. Uneori, succesul altuia nu îi cade bine: privește cu mefiență: păi și ăștia, ia mai lasă-mă, ce vinuri bune fac? Fac. Lumea ar vrea să se scufunde și capra vecinului sau – măcar – să nu se mai îngrașe.

domeniul-vladoi-2016-1Succesul altora ne irită pe toți; nu ne priește. Și cea mai simplă/directă rețetă spre succes este, la vinuri, să-ți legi numele un sort de vin pe care să izbutești să-l personalizezi, cu alte cuvinte să-l faci numai tu.


UN SORT DE VIN CARE DEJA E PERSONALIZAT: RAVAK!
Este și cazul VLĂDOILOR.
Ei fac sortul numit RAVAK, nu că numai ei l-ar putea face, dar îl fac cum nu-l mai face nimenea. Excelentă idee a avut NELU VLĂDOI atunci când i-a trecut prin minte să izvodească un sfânt cu numele de RAVAK.
domeniul-vladoi-2016-2Ei bine, da, dacă o să vă mâne curiozitatea, pentru cei care nu știu/sau au uitat, și se vor uita în dicționar, atunci, la ravak au să găsească o explicație de genul:

RAVÁC s. n.
1. Must care se scurge de la sine din strugurii puși în teasc (fără ca aceștia să fie storși sau zdrobiți); vin obținut din acest must; vin limpede, separat de drojdii, prin trecerea lui dintr-un butoi în altul; vin rămas neînghețat într-un butoi expus la temperaturi joase. De acolo plecam să încercăm alt vinaț; și-aducea el aminte de niște ravac nebun. M. I. CARAGIALE, C. 60Se scurge… mustul ce se numește ravac. I. IONESCU, P. 252.

2. Miere (de calitatea întîi) care se scurge de la sine din fagurii expuși la soare. – Variantă: răvác (TEODORESCU, P. P. 546) s. n.

RAVAK ajunge, deci, să denumească, în primul rând:

  • Un lucru foarte pur sau cel puțin cu această pretenție
  • Un vin obținut fără nici un fel de agresiune
  • Vin limpezit de la sine, prin trecerea dintr-un butoi într-altul, separat de drojdii
  • Vin fără defecte, rezultat în urma expunerii la temperaturi mai joase de iarnă, dar fără să înghețe
  • Chiar și miere de primă calitate, rezultată prin topire naturală

Toate acestea ne duc cu gândul la un produs natural, fără defecte, de primă mână.
Ați înțeles foarte bine; acesta este spiritul în care se face/se denumește RAVAC/RAVAK.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN