Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Ultimul studiu din domeniu a relevat cva sarea de mare, rocă sau lacuri din orice colt al Pamantului contine o substanta numita microplastic. Pe parcursul studiului, cercetatorii au observat diferite eșantioane din 21 de țări din Europa, America de Nord și Sud, Africa și Asia. Oamenii de stiinta au dovedit ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
PRIAevents, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei - conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers – la a 3-a ediție în România - în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

DOMENIUL VLĂDOI

VLĂDOI SUNT DOI

Două generații pritocesc/șurubăresc la vinurile cele noi/ și vechi, în același timp

Am discutat de mai multe ori cu ei. Unde i-am prins, i-am iscodit care e secretul vinurilor lor luminoase și serene, ca ei înșiși. Pun enzime, cum zice gura lumii, mai mult bavardând/boscorodind/bârfindu-i? Nu pun enzime? Dacă pun, de ce pun, dacă nu pun, de ce nu pun…c-așa e lumea. Balada lui c-așa-i/Kașai. Românul. Uneori, succesul altuia nu îi cade bine: privește cu mefiență: păi și ăștia, ia mai lasă-mă, ce vinuri bune fac? Fac. Lumea ar vrea să se scufunde și capra vecinului sau – măcar – să nu se mai îngrașe.

domeniul-vladoi-2016-1Succesul altora ne irită pe toți; nu ne priește. Și cea mai simplă/directă rețetă spre succes este, la vinuri, să-ți legi numele un sort de vin pe care să izbutești să-l personalizezi, cu alte cuvinte să-l faci numai tu.


UN SORT DE VIN CARE DEJA E PERSONALIZAT: RAVAK!
Este și cazul VLĂDOILOR.
Ei fac sortul numit RAVAK, nu că numai ei l-ar putea face, dar îl fac cum nu-l mai face nimenea. Excelentă idee a avut NELU VLĂDOI atunci când i-a trecut prin minte să izvodească un sfânt cu numele de RAVAK.
domeniul-vladoi-2016-2Ei bine, da, dacă o să vă mâne curiozitatea, pentru cei care nu știu/sau au uitat, și se vor uita în dicționar, atunci, la ravak au să găsească o explicație de genul:

RAVÁC s. n.
1. Must care se scurge de la sine din strugurii puși în teasc (fără ca aceștia să fie storși sau zdrobiți); vin obținut din acest must; vin limpede, separat de drojdii, prin trecerea lui dintr-un butoi în altul; vin rămas neînghețat într-un butoi expus la temperaturi joase. De acolo plecam să încercăm alt vinaț; și-aducea el aminte de niște ravac nebun. M. I. CARAGIALE, C. 60Se scurge… mustul ce se numește ravac. I. IONESCU, P. 252.

2. Miere (de calitatea întîi) care se scurge de la sine din fagurii expuși la soare. – Variantă: răvác (TEODORESCU, P. P. 546) s. n.

RAVAK ajunge, deci, să denumească, în primul rând:

  • Un lucru foarte pur sau cel puțin cu această pretenție
  • Un vin obținut fără nici un fel de agresiune
  • Vin limpezit de la sine, prin trecerea dintr-un butoi într-altul, separat de drojdii
  • Vin fără defecte, rezultat în urma expunerii la temperaturi mai joase de iarnă, dar fără să înghețe
  • Chiar și miere de primă calitate, rezultată prin topire naturală

Toate acestea ne duc cu gândul la un produs natural, fără defecte, de primă mână.
Ați înțeles foarte bine; acesta este spiritul în care se face/se denumește RAVAC/RAVAK.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN