Alira.ro | Datini de vin Iubesc Vinul Romanesc
O mare companie franceza, Lactalis, a intrat intr-un scandal imens (din care abia ca se vor mai putea scoate), in care firma a fost acuzata ca eliberase pe piata locala lapte praf contaminat (in urma testelor) cu salmonella. Tot acestia sunt numarul 1 pe piata locala de lactate după ce ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Datorita scumpirii anumitor produse, ca oua, carne si produse lactate, Consiliul Concurenței a fost sesizat de MADR. De asemenea, semnificativ este si faptul ca analizele Ministerului Agriculturii nu au dus la concluzia unor cresteri importante de prețuri, instituția neavand nicio modalitate la indemana (sau imputernicire de lege) care sa-i permita ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Un nou program pentru viitorii fermieri – Academia Lay’s inceputa de Lay’s

Programul Academia Lay’s este un program conceput de Lay’s, marca de chipsuri numarul 1 in lume, in parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB). Program initiat pe plan local, acesta se adreseaza tuturor studentilor din facultatile de Horticultură, Agricultură şi Biotehnologie si reprezinta o platforma educationala ce vizeaza o serie de cursuri despre controlul Phytoplasmei – Stolburului în cultura de cartofi.

În prima ediţie, au fost deja ubscrusu 39 de studenti din anii II si III de studiu s i masteranzi din anul I de la susmentionatele facultati, si care, de la 15 aprilie, vor incepe cursurile academiei. Programul are o perioada de 9 luni si se va incheia cu un program de trainee platit în departamentul de Agro al PepsiCo. Acesta va fi dat acelor 3 participanti care au fost mai activi și ingenioși.

„Prin organizarea Academiei Lay’s, ne propunem să creăm o platformă de pregătire aplicată pentru studenţi, oferindu-le acces la resurse importante atât teoretice, cât şi practice. Am plecat de la contextul actual al agriculturii în Europa, în care mai mult de o treime din fermieri are peste 65 de ani, adică este aproape de vârsta pensionării, iar mai puţin de 5% din agricultori au sub 35 de ani. Această tendinţă ne indică faptul că piaţa are nevoie de resurse tinere, iar viitorii specialişti trebuie să beneficieze de o pregătire practică şi teoretică aprofundată pentru preluarea businessurilor sustenabile. Astfel, având în vedere colaborarea tradițională pe care o avem cu fermierii români, dorim să ne implicăm şi să contribuim la dezvoltarea specialiştilor în agricultură, folosindu-ne resursele și experienţa solidă acumulată la nivel local”, a mentionat Alexandra Lupaşcu, Agro Specialist PepsiCo.

„Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din România, încurajează proiectele extracurriculare ale studenților, care le dezvoltă cunoștințele și pregătirea practică. Academia Lay’s este un program îndrăzneţ, pe care îl susţinem şi promovăm cu încredere mai ales că este organizat de o companie cu experienţă la nivel internaţional”, a mai mentionat Prof. Univ. Răzvan Teodorescu, prorector USAMVB.

Academia Lay’s prezinta 2 etape: etapa teoretică este compusă din 3 seminarii in care vor participa toti cei care s-au inscris. Acestea vor avea loc o data pe saptamana, timp de 2 ore. Cea de-a patra întâlnire va avea ca scop prezentarea proiectelor despre controlul Phytoplasmei – Stolburului în cultura de cartof.

Compania PepsiCo are legaturi puternice cu fermierii romani, de la care se si aprovizionează pentru producţia chipsurilor de cartofi. În România, aceasta colaborează cu 21 de ferme de cartofi, iar pe plan european, ingredientele provin de la peste 2.500 de fermieri din 30 de ţări. Doar in anul 2015 au fost recoltate 20.000 de tone de cartofi pentru fabrica de chipsuri Lay’s, in raport cu 4.000 de tone in 2005.

Logo_lays-300x266

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN