Alira.ro | Datini de vinSalonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
Ah! Eterna lupta intre persoana care spune ca apa de la robinet e buna si cealalta, care bea intotdeauna numai apa cumparata (plata si minerala). De asta am si putea spune ca sunt 2 tipuri de oameni...nu credeti? Azi aflam raspunsul! Inginerul Alex Manea a aratat, la antena3.ro, care este ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In sfarsit, ne intrebam daca se stia sau nu despre acest DUBLU STANDARD AL ALIMENTELOR. Dar haideti sa urmarim si declaratiile oficialilor, celor din Comisia Europeana, dar si demintarilor si functionarilor publici care lucreaza/lucrau in Guvern, respectiv Parlament. Aceasta este cea de-a treia parte a articolului, >>CEA DE-A DOUA PARTE ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am pregatit pentru tine o super oferta, extrem de rara de la FlyDubai pentru foarte multe vacante exotice. Mai exact sunt urmatoarele: ETIOPIA, Oman, Zanzibar, Dar Es Salaam, Maldive, Sri Lanka, Nepal si Emiratele Arabe Unite. Mai jos sunt toate promotiile si perioadele corespunzatoare ofertelor! ATENTIE TOTUSI, ca-ntotdeauna perioadele sunt ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Un nou program pentru viitorii fermieri – Academia Lay’s inceputa de Lay’s

.

Programul Academia Lay’s este un program conceput de Lay’s, marca de chipsuri numarul 1 in lume, in parteneriat cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMVB). Program initiat pe plan local, acesta se adreseaza tuturor studentilor din facultatile de Horticultură, Agricultură şi Biotehnologie si reprezinta o platforma educationala ce vizeaza o serie de cursuri despre controlul Phytoplasmei – Stolburului în cultura de cartofi.

În prima ediţie, au fost deja ubscrusu 39 de studenti din anii II si III de studiu s i masteranzi din anul I de la susmentionatele facultati, si care, de la 15 aprilie, vor incepe cursurile academiei. Programul are o perioada de 9 luni si se va incheia cu un program de trainee platit în departamentul de Agro al PepsiCo. Acesta va fi dat acelor 3 participanti care au fost mai activi și ingenioși.

„Prin organizarea Academiei Lay’s, ne propunem să creăm o platformă de pregătire aplicată pentru studenţi, oferindu-le acces la resurse importante atât teoretice, cât şi practice. Am plecat de la contextul actual al agriculturii în Europa, în care mai mult de o treime din fermieri are peste 65 de ani, adică este aproape de vârsta pensionării, iar mai puţin de 5% din agricultori au sub 35 de ani. Această tendinţă ne indică faptul că piaţa are nevoie de resurse tinere, iar viitorii specialişti trebuie să beneficieze de o pregătire practică şi teoretică aprofundată pentru preluarea businessurilor sustenabile. Astfel, având în vedere colaborarea tradițională pe care o avem cu fermierii români, dorim să ne implicăm şi să contribuim la dezvoltarea specialiştilor în agricultură, folosindu-ne resursele și experienţa solidă acumulată la nivel local”, a mentionat Alexandra Lupaşcu, Agro Specialist PepsiCo.

„Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, una dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din România, încurajează proiectele extracurriculare ale studenților, care le dezvoltă cunoștințele și pregătirea practică. Academia Lay’s este un program îndrăzneţ, pe care îl susţinem şi promovăm cu încredere mai ales că este organizat de o companie cu experienţă la nivel internaţional”, a mai mentionat Prof. Univ. Răzvan Teodorescu, prorector USAMVB.

Academia Lay’s prezinta 2 etape: etapa teoretică este compusă din 3 seminarii in care vor participa toti cei care s-au inscris. Acestea vor avea loc o data pe saptamana, timp de 2 ore. Cea de-a patra întâlnire va avea ca scop prezentarea proiectelor despre controlul Phytoplasmei – Stolburului în cultura de cartof.

Compania PepsiCo are legaturi puternice cu fermierii romani, de la care se si aprovizionează pentru producţia chipsurilor de cartofi. În România, aceasta colaborează cu 21 de ferme de cartofi, iar pe plan european, ingredientele provin de la peste 2.500 de fermieri din 30 de ţări. Doar in anul 2015 au fost recoltate 20.000 de tone de cartofi pentru fabrica de chipsuri Lay’s, in raport cu 4.000 de tone in 2005.

Logo_lays-300x266

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN