Alira.ro | Datini de vin Iubesc Vinul Romanesc
Germanii de la Pfeifer & Langen au decis sa opreasca activitatea fabricii Zahărul Oradea, iar producția de zahăr preluata de alte fabrici din cadrul grupului, se arata in comunicatul firmei: ”Ultimele luni au adus schimbări semnificative ale mediului de reglementare european în industria zahărului, în special prin liberalizarea piețelor. Această ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Datorita scumpirii anumitor produse, ca oua, carne si produse lactate, Consiliul Concurenței a fost sesizat de MADR. De asemenea, semnificativ este si faptul ca analizele Ministerului Agriculturii nu au dus la concluzia unor cresteri importante de prețuri, instituția neavand nicio modalitate la indemana (sau imputernicire de lege) care sa-i permita ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Crâmpoșia din Drăgășani, un “templu măreţ şi unic al ţării”

8279_1032676016788728_6441138390299873533_n

Casa Isarescu, un loc pasit de Mircea cel Batran si Mihai Viteazu

“Cine trece pe lângă apa Oltului, în sus de Drăgăşani, să se descopere cu evlavie în faţa acestui templu măreţ şi unic al ţării… […] Vinul de Drăgăşani este un excelent vin de masă, cel mai bun din România – culoarea galben-auriu, un pronunţat gust de fruct, un buchet foarte personal.” – I.C. Teodorescu (1943) ctitorul viticulturii moderne româneşti.

S-a incercat mult timp recunoaşterea internaţională a vinurilor albe şi roşii de Drăgăşani prin participarea la expoziţiile internaţionale de la Paris (1867, 1889, 1900), apoi Milano (1908 şi 1911). Ctitorul viticulturii moderne românești, I.C. Teodorescu, scria în anul 1943: Vinul de Drăgăşani este un excelent vin de masă, cel mai bun din România – culoare galben-auriu, un pronunţat gust de fruct, un buchet foarte personal.

Tulburel reprezinta un vin specific de cursă lungă, rezultat al soiurilor locale de struguri, care se spune că au reusit sa supravietuiasca mult timp in aceasta regiune – Crâmpoşia, Braghina, Gordanul, Tămâioasa. Crâmpoşia ofera tărie, Braghina spumă, Gordanul umple butea si Tămâioasa aroma – reteta de pe vremuri a tulburelului de Drăgăşani.

De asemenea, din cauza atacului de filoxera de la sfarsitul secolului al XIX-lea, cramposia din Drăgăşani (precum multe altele) a fost aproape distrusa. Refacerea ei a fost realizata urmand modelul francez, prin familii bogate care aveau proprietăţi în zonă (Brătianu, Ştirbei).

Ca urmare, alături de soiurile locale, au mai fost descoperite diverse soiuri din zona Bordeaux – Sauvignon Blanc, Merlot, Cabernet Sauvignon.

 

REDACTIA RABBIT MEDIA

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN