Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

albacher, bere blonda
O bere blondă autentică (asemeni oricărei blonde natur), născută prin îmbinarea tradiției autentice germane cu tehnologia modernă de producție și filtrare. O rețetă infailibilă: combinația de tradiție cu ultima tehnologie în domeniu... Sfat de pastrare/Utilizare/Preparare: A se feri de temperaturi ridicate si inghet. Beneficii: Produsa dupa cea mai noua tehnologie mondiala ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Publicul mai are putin timp in care poate vota 1 data afacerea lui preferata. Premiul cel mare de 200 000 $ va urma sa fie impartit, in această etapă, dupa numărul voturilor, intre cei 27 de finaliști, pentru fiecare. Taraba Virtuală (in care votati si dvs.) sustine start-up-ul românesc, prin ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Carnea la gratar este cancerigena, solutii

Dat fiind, ca tot se spune ca romanul este un fan infocat al friputrii la gratar, profitand la maxim ori de cate ori vede ca are ocazia sa se bucure de acest prilej, ne-am gandit ca ar fi nevoie sa spunem un lucru in legatura cu aceasta; carnea la gratar este cancerigena. Un lucru bine cunoscut de catre oameni, dar putin luat in considerare.

Cum poti sa o neutralizezi?

Inginerul chimist, cercetator Stefan Manea mentioneaza:

“Aș preciza că nu numai românilor le place grătarul. Este un fel de ’’plăcere vinovată’’ pe care toți o practicăm, indiferent de meridian. Oriunde am călătorit pe planetă, am văzut că oamenii se bucură din plin de carnea preparată astfel și puțini pot fi convinși să renunțe la pretextul de a petrece câteva ore în jurul unei mese bogate. Este ceva adânc intrat în natura umană și datează probabil de pe vremea când omul era vânător și întregul trib se reunea la o masă copioasă”

Cum? “am să vă spun pe scurt ce se întâmplă:  atunci când punem carnea, cârnații, micii pe flacăra grill-ului,  fumul care se degajă se imprimă în produsele respective și-și transferă produșii toxici. Se nasc așa numitele hidrocarburi aromatice policiclice, un tip de noxe generatoare de cancer. Se înțelege că dacă vei mânca o friptură la grătar o dată pe an, nu se întâmplă nici o modificare în corpul tău. Urmările apar dacă acesta este un  obicei permanent, o vreme mai îndelungată. În funcție de cantitățile ingerate și de starea generală de poluare a organismului, consecințele se instalează diferit de la individ la individ” – ne explica Anca Daniela Raiciu (doctor in stiinte farmaceutice), cauza pentru care carnea la gratar este cancerigena.

Cum scapam de ea? ne spune tot Stefan Meanea

“Întrucât românul este mare amator de barbeque, întocmai ca americanul, am să dau vestea bună promisă la începutul interviului. Studii de ultimă oră indică o procedură alimentară simplă. Este mai la îndemână decât s-ar crede și anulează în proporție de peste 70% dezvoltarea hidrocarburile aromatice policiclice.”

“Este vorba despre bere. Exact, berea, care oricum însoțește carnea la grătar.  Numai că se va folosi pe post de marinată.”

“Mai exact, se va lăsa carnea, cârnații sau chiar micii la marinat în bere, cu câteva ore înainte ca acestea să fie gătite. Trebuie însă avut în vedere să fie o bere neagră, artizanală pe cât posibil, deci o bere care să nu conțină substanțe de fabricație străine de ingredientele de bază. Din păcate berea a devenit și ea un produs falsificat și vă rog s-o ocoliți pe cea care are caramel, îndulcitori, etc.”

Acesta explica ca, “berea neagră este bogată în antioxidanți și reușește să creeze un strat protector la suprafața cărnii, efectul asupra acestui tip de hidrocarburi fiind foarte puternic.”

 

sursa: http://aquiahora.ro/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN