Alira.ro | Datini de vin Iubesc Vinul Romanesc
Din diferite motive, multi magnati decid sa cumpere pasapoarte pentru anumite tari, cu scopul de a-si schimbat domiciliul. Cererea pentru un al doilea paşaport şi o a doua reşedinţă a devenit un trend si este in plina crestere, conform The Wealth Report, un studiu al Knight Frank despre comportamentul bogaţilor ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Datorita scumpirii anumitor produse, ca oua, carne si produse lactate, Consiliul Concurenței a fost sesizat de MADR. De asemenea, semnificativ este si faptul ca analizele Ministerului Agriculturii nu au dus la concluzia unor cresteri importante de prețuri, instituția neavand nicio modalitate la indemana (sau imputernicire de lege) care sa-i permita ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Solutii pentru protejarea pomilor fructeri impotriva rozatoarelor

 

ott10

Avand in vedere aparitia iernii, protejarea pomilor fructiferi de rozătoare a devenit o problema ingrijoratoare pentru multi producatori agricoli. De aceea, in acest articol aducem diferite solutii ce privesc protejarea trunchiurilor pomilor de iepuri sau soareci, solutii ce pot fi aplicate chiar si in conditii extreme.

Plasa de sârmă pentru iepuri

Probabil cea mai durabila solutie de protejare a pomilor de rozatoare este amplasarea unei plase de sarma in jurul trunchiului. Ar fi de preferat ca acesta sa aiba inalitimea de doi metri si sa fie montat inca din anul plantarii. Pentru ca plasa sa fie cat mai durabila, marginile plasei trebuie sa fie puse in pamant la o adancime de 20 de centrimetri si bine fixate pentru a bloca patrunderea iepurilor.

De asemenea, pentru persoanele carora aceasta solutie li se pare mult prea costisitoare, acestia pot imbraca trunchiul pomilor cu diferite materiale precum: nuiele, folie de poliester sau hartie groasa, insa cu precizarea ca unele dintre ele pot duce la formarea ciupercilor. Se recomanda ca materialul folosit sa fie prins de trunchiul pomului prin sarma.

Amestec puternic pentru a tine la distanta daunatorii

In continuare, daca doriti sa optati pentru o operatie mai simpla si care nu necesita cumpararea altor materiale, puteti alege sa stropiti trunchiul pomului cu un amestec urat mirositor ce ii va tine pe daunatori la distanta. Compozitia amestecului este lapte din var amestecat cu balega sau var cu pamant galben si sange de animal sacrificat. Totusi, retineti ca efectul sau este de scurta durata in cazul in care afara exista conditii de umezeala (cat timp afara este uscat, efectul ei efectul este de lunga durata), deoarece acesta se va spala de pe trunchi si va necesita o alta aplicare.

Cum poti tine soarecii la distanta

O alta optiune pentru combaterea rozatoarelor (soarecilor din livada) este saparea pamantului din jurul pomilor si punerea unor crengute de brad cu acele in jos la baza trunchiului. Metoda este eficienta impotriva soarecilor si chiscaniilor care sapa galerii pe sub zabada pana la pomi si care mai apoi rod scoarta trunchiului. Ar fi important sa retineti ca, un pericol asemenator il au si sobolanii de apa care sapa galerii de pana la 25 de centrimetri sub pamant si instaleaza un cuib langa radacinile pomilor. Va puteti da seama unde sunt daca va uitati dupa musuroaie de pamant, mai mici si cu o forma mai neregulata. De asemenea, se poate folosi si momeala otravita.

Pe termen lung, se recomandă plantarea glădiței precum un gard care protejeaza trunchiul împotriva rozătoarelor, deoarece acestora le e greu sa se strecoare printre ramurile spinoase.

 

CRISTIAN GĂLĂȚANU

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN