Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
Anul 2017 a insemnat cea de-a 12-a editie pentru GPeC – Gala Premiilor eCommerce din Romania.  Speakerii de anul acesta au reusit, inca o data, sa impresioneze publicul, la GPeC 2017, totusi, cativa dintre ei au fost mai harnici: Neil Patel (Co-Founder Crazy Egg & KissMetrics), Amy Harrison, Oli Gardner ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Datorita scumpirii anumitor produse, ca oua, carne si produse lactate, Consiliul Concurenței a fost sesizat de MADR. De asemenea, semnificativ este si faptul ca analizele Ministerului Agriculturii nu au dus la concluzia unor cresteri importante de prețuri, instituția neavand nicio modalitate la indemana (sau imputernicire de lege) care sa-i permita ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am pregatit pentru tine o super oferta, extrem de rara de la FlyDubai pentru foarte multe vacante exotice. Mai exact sunt urmatoarele: ETIOPIA, Oman, Zanzibar, Dar Es Salaam, Maldive, Sri Lanka, Nepal si Emiratele Arabe Unite. Mai jos sunt toate promotiile si perioadele corespunzatoare ofertelor! ATENTIE TOTUSI, ca-ntotdeauna perioadele sunt ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Despre vinurile lui Nelu Vladoi

Domeniul Vlădoi:

UN METEORIT PRINTRE VINURI

  • Vinurile lui Nelu Vlădoi sunt fine și pline de prospețime

 

DOMENIUL VLĂDOI a apărut ca un meteorit între vinurile românești. A căzut, practic, din cer. Fulminant. Gurile rele, în special femeile, ajunse și ele între producătorii de frunte, au spus că ba una, ba alta, că ar fi lăudat excesiv, că pune enzime, derivate, lavuri…de parcă ar fi vreun păcat în asta. Ce mai, valoarea vinurilor (atestată prin medalii, distincți ș.a.m.d.) și succesul nemaipomenit, obținut pe piață – într-un timp scurt – i-au atras pizma și invidia multora.

 

Prospețimea vinurilor, iată iarăși o calitate care se caută acuma foarte mult – și din care are acest DOMENIU VLĂDOI din belșug.

 

  • NIȘTE LICORI, DEOPOTRIVĂ, LUMINOASE ȘI SOLARE

 

Vinurile de la VLĂDOI sunt luminoase, deschise, light, de parcă ar musti de soare. Zace  soarele în ele de parcă ar fi reușit să cetluiască în ele însăsi lumina.

Captator de energie și serenitate: așa arată cele mai multe vinuri ale sale. Și nu e de mirare, căci Dobrogea însăși e un pâlc de soare, un tărâm prin tradiție- și excelență – asociat cu expunerea la astrul-rege.

 

  • LA CAPITOLUL STRENGHTS, SĂ MAI ADAUGĂM CEVA: VINURI SPRINȚARE

 

Orele de expunere la soare sunt mai mari ca oriunde în România aici și asta datorită climatului secetos și apropierii de mare – acestea determinând și specificul vinurilor locului.

Vinurile albe stau, de altfel, în panoplia Murfatarului, la loc de cinste – și – de altfel – este la fel de firesc să stea în vitrina plină de trofee.

Un alt STRENGHT al vinurilor de la Siminoc/Crama Siminoc (alt brand sub care activează) este finețea/rafinamentul vinului. Nu poți să îl cataloghezi drept un accident, deoarece caracteristica se întâlnește la toate produsele: vinurile sunt, indubitabil, fine.

Și, mai ales, SPRINȚARE, așa cum și recunoaște Nelu Vlădoi. Adică ȘĂGALNICE, niște zgâtii de vinuri, volubile, gata să facă ele însele conversație, leagă vorbele și dezleagă cuvintele.

 

casetă

Domeniul Vladoi. Puțină istorie 🙂

1924, anul colonizării Dobrogea aşa a început totul, bunicul Niculae, atras de mirajul împroprietăririi cu pământ, împreună cu alte familii din zona Drăgășanilor, au întemeiat această așezare pe care au botezat-o Siminoc.

 

Vinuri

Vom face o excursie printre vinurile de la Domeniul Vlădoi, începând cu trei vinuri alese pentru această ediție. Pe măsură ce avansăm în excursul nostru vom spori detaliile. Pentru început, vinurile în care au repurtat succese și au câștigat medalii.

vladoi

Chardonnay

Chardonnay este un soi de vin celebru ca o partitură cunoscută de toată lumea.

Dar aici se vede îndemânarea.

Pentru că riști să-i strici noblețea, dacă nu ești un maestru în arta vinificației.

Și cei de la Domeniul Vlădoi chiar sunt.

De aceea rezultă un vin fin, care are toate caracteristicile soiului și ceva în plus: o aromă discretă, obținut în condițiile speciale ale podgoriei Murfatlar din must ravac, prin fermentare controlată cu drojdii selecționate și maturat în baricuri de stejar.

Are, în plus, o tentă zglobie, dar – totodată – și un aspect de vin de mare clasă. Cu o culoare galben-aurie, cu nuanțe verzui, expresiv, proaspăt și persistent, relevă însușiri complexe de aromă și buchet ce evoluează prin invechire în baricuri de stejar. Aromele bogate de fructe tropicale, aciditatea fină și echilibrată, mineralitatea rară și nobilă, sunt o companie elegantă și sobră pentru preparate din pește marin sau fructe de mare, cu sosuri albe sau de citrice, orez si paste. L-am recomanda și pentru clasicele canapeuri cu unt sau ciuperci, unde merge de-a dreptul…uns!

 

Fetească Neagră

 

Este încercarea tuturor vinificatorilor români, la fel cum sărmăluțele, ciorba de burtă și micii sunt la fel de mare încercare pentru o gospodină din România – sau pentru un bucătar priceput.

Vin obținut din vechiul soi autohton de struguri, soiul port-drapel al României, prin fermentare controlată, înnobilat cu drojdii selecționate și maturat în baricuri de stejar.

Complex, fără a fi pretențios, descrie arome de vișină, coacăze negre și prună uscată, cu note secundare de piper verde si ierburi aromate. Gustul echilibrat, consistent si viguros, aciditatea potrivită, caracteristica soiului, taninuri moi, intervine elegant, lăsând o amintire placută și persistentă. Desfată și încântă în asociere cu preparate grele din vânat mare ( tocănițe la ceaun de mistreț sau cerb), preparate aromate și picante din carne de berbec, vită sau porc.

Am zice că secretul vinului respectiv stă în echilibrul aromelor.

 

Merlot

 

Dacă nu e regele vinurilor roșii (ceea ce e Cabernetul Sauvignon), atunci măcar prinț tot este.

Avem de-a face cu un vin care are forță, dar îmbrăcată într-o mănușă de catifea: este delicat, cu fructuozitate, elegant și echilibrat, obținut prin fermentare controlată, înnobilat cu drojdii selecționate și maturat în baricuri de stejar. Culoarea rubinie strălucitoare este aureolată de arome distinse de cirese negre și zmeură proaspată.

Gustul echilibrat, aciditatea medie și taninurile blânde îl recomandă ca și companion perfect pentru preparate slab condimentate din carne roșie sau pui.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN