Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
marfa și banii, calitate sau siguranță, marfa, banii. calitate, siguranță
Dintotdeauna, și la produsele alimentare, ca și la celelalte produse, calitatea a mers mână în mână cu siguranța. Au fost și alte  trăsături care, în diferite epoci, au dominat și au avut o influență decisivă asupra vânzărilor, asupra cererii și ofertei de pe piață. De pildă, designul. Mai ales la ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
insulele nova travel, insule, nova travel, center și eurolines, center, eurolines
INSULELE NOVA TRAVEL, TUI TRAVEL CENTER ȘI EUROLINES. ADICĂ NIȘTE OAZE DE VOLUPTATE NOVA TRAVEL, TUI TRAVEL CENTER ȘI EUROLINES sunt ele însele niște insule. Nu numai INSULELE SPANIEI în care ne trimit. Ci ele însele oaze de civilizație, de cultură organizațională & turistică. Oaze și insule în care ai ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Serile Vinum Hungaricum

ROMSICS LÁSZLÓ și spumantele ungurești

Romsics László este, fără nici un dubiu, cel mai experimentat specialist in vinuri din Ungaria. Academician internațional de vinuri, ar fi angajat cu drag de oricare dintre producătorii de top din lume, publică cu regularitate articole în revista internațională Decanter.

Marți, 15 decembrie, de la orele 19 la Intitutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucuresti (str. Gina Patrichi – fosta Orlando nr 8.) Romsics László va fi invitatul ultimei degustări din acest an. Oenologul șef al cramei cu renume internațională Törley va prezenta spumante ungurești. Sloganul lui: vinul trebuie povestit inteligibil și nu mistificat. 

„Cu multă diligență și perseverență am reușit să produc vinuri spumante mai excelente decât cele cunoscute azi din Champagnei” – scria în 1882 József TÖRLEY, când a decis să își hungary-winefructifice și în Ungaria cunoștințele acumulate în Reims. A găsit plantații de vie cu teroirul asemănător celui din Champagne în zona localității Etyek, la Budafok crame săpate în calcar, cu temperatura constantă, atât de necesară pentru producerea spumantelor de bună calitate, echivalente cu cele din zona de naștere a spumantelor. Fabrica a fost utilată de specialiști francezi, iar șeful de producție fiind francezul Louis François.

Spumante prezentate:
Törley Gála – refermentare în cisternă
Törley Fortuna – metoda Asti
Hungária extra dry – transvasée
François rosé brut – refermentare în sticlă
Sauska, Tokaj, Extra brut rose
Patrícius Tokaji Hárslevelű
Kreinbacher Prestige Brut

Prezentarea va fi susținută de către:
Romsics László, Academician de vin și Péntek István, sommelier.
Preţul de 40 RON include volumul de degustare a spumantelor şi gustările.

Locurile sunt limitate la 40 de persoane. Acestia asteapta înscrierile până cel târziu luni, 14 decembrie ora 16, la adresa de e-mail: secretargeneral@osr2011.ro.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN