Alira.ro | Datini de vinSalonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
Ah! Eterna lupta intre persoana care spune ca apa de la robinet e buna si cealalta, care bea intotdeauna numai apa cumparata (plata si minerala). De asta am si putea spune ca sunt 2 tipuri de oameni...nu credeti? Azi aflam raspunsul! Inginerul Alex Manea a aratat, la antena3.ro, care este ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In sfarsit, ne intrebam daca se stia sau nu despre acest DUBLU STANDARD AL ALIMENTELOR. Dar haideti sa urmarim si declaratiile oficialilor, celor din Comisia Europeana, dar si demintarilor si functionarilor publici care lucreaza/lucrau in Guvern, respectiv Parlament. Aceasta este cea de-a treia parte a articolului, >>CEA DE-A DOUA PARTE ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am pregatit pentru tine o super oferta, extrem de rara de la FlyDubai pentru foarte multe vacante exotice. Mai exact sunt urmatoarele: ETIOPIA, Oman, Zanzibar, Dar Es Salaam, Maldive, Sri Lanka, Nepal si Emiratele Arabe Unite. Mai jos sunt toate promotiile si perioadele corespunzatoare ofertelor! ATENTIE TOTUSI, ca-ntotdeauna perioadele sunt ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

IKEA SI UNHCR – Campania „O viață mai bună pentru refugiați”

.

Campania „O viață mai bună pentru refugiați” inițiată de IKEA Foundation și UNHCR continuă

 

Campania „O viață mai bună pentru refugiați” se întoarce în magazinele IKEA din peste 40 de țări pentru a strânge fonduri pentru refugiați. Între 29 noiembrie și 19 decembrie, pentru fiecare led vândut în magazinele IKEA sau online, IKEA Foundation va dona un euro pentru a ajuta UNHCR (Agenția Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi) să ofere lumină și energie regenerabilă oamenilor care locuiesc în taberele de refugiați, transformându-le în locuri mai sigure și potrivite vieții de zi cu zi.

Fondurile strânse în campanie se vor transforma în surse solare de iluminat stradal, lanterne solare pentru uz domestic și sisteme energetice solare care vor spori autonomia energiei în beneficiul refugiaților și comunităților gazdă din tabere de refugiați UNHCR din Asia, Africa și Orientul Mijlociu. În plus, campania va finanța accesul la educația primară în tabere.

La nivel global, există peste 19,5 milioane de refugiați, iar jumătate dintre ei sunt copii. Războiul și persecuțiile sunt principalele cauze care îi fac pe oameni să caute refugiu, însă, pentru UNHCR, schimbările climatice care provoacă dezastre naturale ca seceta, inundațiile și lipsa resurselor naturale sunt motive importante de îngrijorare.

Campania IKEA „O viață mai bună pentru refugiați” a început în 2014. Câteva date importante sunt:

  • Peste 284.000 de refugiați și membri ai comunităților gazdă din Etiopia și Iordania au o viață mai sigură noaptea datorită celor peste 56.000 de lanterne solare și instalării a 720 de lumini solare stradale.
  • Peste 37.000 de copii refugiați s-au înscris în clasele primare în Bangladeș, Ciad și Etiopia și astfel și-au continuat educația. În plus, peste 740 de profesori au beneficiat de cursuri în aceste țări.
  • În Bangladeș au fost construite 22 de stații de biogaz, iar 15% dintre deșeurile umane sunt acum procesate pentru a genera combustibil verde pentru gătit.

„Cu milioane de persoane din toată lumea forțate să se refugieze, contextul global al activității noastre presupune mai multe provocări ca niciodată,” a declarat António Guterres, Înaltul Comisar ONU pentru Refugiați. „Este foarte important să găsim moduri inovatoare prin care să îi ajutăm pe refugiați. Energia curată pe care o putem oferi cu ajutorul IKEA Foundation este o soluție practică pentru o nevoie esențială și îmbunătățește calitatea vieții pentru mulți oameni.”

IKEA_BLFR_4

IKEA Foundation, cel mai mare partener privat al UNHCR, crede că fiecare copil merită un loc pe care să îl numească acasă. Din 2010 a început un parteneriat cu UNHCR, prin care oferă adăpost, facilități și educație familiilor și copiilor care se află în taberele de refugiați și în comunitățile vecine din Asia, Africa și Orientul Mijlociu.

„Din păcate, criza refugiaților este într-o creștere continuă din cauza situațiilor de conflict prelungit din lume și nu pare să se oprească în curând. În plus, factori mai puțini cunoscuți, precum dezastrele naturale induse de schimbările climatice, ar putea să forțeze și mai muți oameni să caute locuri mai sigure pe care să le numească acasă. Milioane de refugiați din întreaga lume au nevoie de ajutor și credem că mai avem multe de făcut, în special în zone precum Iordania, Etiopia, Bangladeș sau Ciad, unde se află cele mai mari tabere de refugiați, iar comunitățile locale nu au posibilitatea să ajute.” explică Per Heggenes, CEO, IKEA Foundation.

Despre IKEA FoundationAgenția pentru Refugiaţi a Naţiunilor Unite a fost înființată pe data de 14 decembrie 1950, de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite. Agenția are mandatul de a conduce și coordona acțiunile internaționale pentru protejarea refugiaților și pentru a rezolva problemele refugiaților din lume. Principalul său obiectiv este de a garanta drepturile și bunăstarea refugiaților. Depune eforturi pentru a se asigura că oricine își poate exercita dreptul de a cere azil și să găsească un refugiu cu opțiunile de a se întoarce acasă voluntar, de a se integra în comunitatea locală sau să se stabilească în o terță parte. În plus, are mandatul de a ajuta oamenii fără un stat de proveniență. În cele peste 6 decenii de activitate, UNHCR a apărat drepturile refugiaților și a ajutat milioane de oameni să își reînceapă viața. Astăzi, o echipă formată din 9.300 de persoane în peste 127 de țări ajută constant 50 de milioane de oameni. Mai multe informații sunt disponibile aici: www.unhcr.org  şi www.unhcr.ro

IKEA Foundation (Stichting IKEA Foundation) este fundația filantropică a INGKA Foundation, care deține companiile din IKEA Group. Aceasta îşi propune să îmbunătăţească oportunităţile pentru copiii şi tinerii din ţările în curs de dezvoltare, finanţând programe pe termen lung, care creează o schimbare substanţială şi de durată. IKEA Foundation colaborează cu parteneri strategici cu abordări inovatoare pentru a obţine rezultate pe scară largă în patru domenii fundamentale ale vieţii unui copil: un loc pe care să-l numească acasă, un început sănătos în viaţă, o educaţie de calitate şi un venit constant în familie.

Mai multe detalii la: www.IKEAfoundation.org, www.facebook.com/IKEAFoundation.

Despre IKEA Group

Viziunea noastră este de a crea o viață de zi cu zi mai bună pentru cei mai mulți oameni, oferind mobilier și accesorii cu design de calitate, funcționale și accesibile, produse cu grijă pentru oameni și mediul înconjurător. IKEA Group deține 376 de magazine în 47 de țări sau teritorii, dintre care 40 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

Syrian refugee teenagers fetch water at dusk in Azraq Refugee Camp, Al Azraq, Jordan.

Syrian refugee teenagers fetch water at dusk in Azraq Refugee Camp, Al Azraq, Jordan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN