Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
marfa și banii, calitate sau siguranță, marfa, banii. calitate, siguranță
Dintotdeauna, și la produsele alimentare, ca și la celelalte produse, calitatea a mers mână în mână cu siguranța. Au fost și alte  trăsături care, în diferite epoci, au dominat și au avut o influență decisivă asupra vânzărilor, asupra cererii și ofertei de pe piață. De pildă, designul. Mai ales la ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
insulele nova travel, insule, nova travel, center și eurolines, center, eurolines
INSULELE NOVA TRAVEL, TUI TRAVEL CENTER ȘI EUROLINES. ADICĂ NIȘTE OAZE DE VOLUPTATE NOVA TRAVEL, TUI TRAVEL CENTER ȘI EUROLINES sunt ele însele niște insule. Nu numai INSULELE SPANIEI în care ne trimit. Ci ele însele oaze de civilizație, de cultură organizațională & turistică. Oaze și insule în care ai ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Un sistem digestiv sănătos în 3 pași

Un sistem digestiv sănătos în 3 pași

 

Sistemul digestiv influențează anumiți factori vitali pentru organism precum greutatea corporală, imunitatea și reglarea metabolismului și de aceea este foarte important să-i menținem sănătatea și buna funcționare. Medicii specialiști consideră că dieta este esențială atunci când vine vorba despre o digestie sănătoasă, iar alimentele și lichidele bogate în fibre, omega 3 sau cele care conțin probiotice sunt alegerile care ne scapă de probleme.

Consumul de pește îmbunătățește digestia

Datorită conținutului de omega 3, un compus lipidic necesar pentru sănătatea organismului,  meniul bazat pe pește este foarte eficient împotriva problemelor digestive. Omega 3 se găsește  în carnea de somon, păstrăv, hering sau ton, însă există și alte alimente bogate în acești acizi grași pe care le putem include în dieta zilnică: nucile, salata verde, soia și spirulina.

Berea, un posibil aliat împotriva problemelor digestive

Un studiu realizat de către Institutul de Cercetare Medicală în Nutriție, parte a celebrei Universități Cambridge, a demonstrat că berea poate avea un efect benefic asupra sistemului digestiv datorită fibrelor solubile pe care le conține. Astfel, o cantitate de 300 ml de bere poate conține până la un gram de fibre solubile, ceea ce poate influența pozitiv tranzitul intestinal.

Este binecunoscut faptul că un consum moderat de bere poate aduce beneficii organismului. Datorită conținutul de fibre al berii, sistemul digestiv poate avea la rândul lui de profitat. Întrucât fibrele pot stimula secreția de gastrină, colecistochinină, pancreatite, enzime și acid gastric, băutura-aliment poate contribui la un tranzit intestinal corespunzător.”, a declarat Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Un sistem digestiv sănătos datorită consumului de pâine cu semințe de in

Pâine integrală cu semințe de in reprezintă o bună alegere care ajută sistemul digestiv să funcționeze corect. În plus, consumate sub formă de ulei, semințele de in au și proprietăți calmante și antiinflamatoare, fiind foarte indicate în tratarea inflamațiilor tractului digestiv.

 

Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Corina Zugravu, Presedintele Centrului de Studii despre Bere, Sanatate si Nutritie

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN