Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Producătorul de pe piata locala de lactate Lactag are intentia de a termina 12 magazine de proximitate în Capitala - pana in luna aprilie. Numai in cursul saptamanii precedente a deschis alte 3 unităţi, cu suprafeţe între 80-120 de metri pătraţi. Producătorul argeşean de lactate Lactag vrea sa sparga piata de retail ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Telemeaua de Sibiu are, din acest moment, protecţia naţională a sistemelor din zona calităţii, potrivit legislaţiei europene şi naţionale, se arata intr-un comunicat in urma cu cateva zile, din partea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR). Denumirea înscrisa este protejată de orice alte practici folosite de producatori, care sa pacaleasca consumatorul ...
Read More
AVINCIS
În primăvara anului 2008, Romaqua Group a introdus pe piata berii de la noi brandul Albacher, care a fost fabricat in una dintre cele mai de calitate fabrici de bere din lume, la Sebeș-Lancrăm, conform unei rețete tradiționale care utilizeaza ingrediente 100% naturale. O bere cu adevarat nepasteurizata Albacher face ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta forever, revelion, sărbători
Ofertantă oricând: Poate fi o soluție și pentru Revelion și Sărbători 2017-2018 Malta are calitatea de a fi frumoasă oricând. Frumusețea sa nu pălește. Fiind într-o zonă caldă, ea este pururi ferice și tânără. Sau, cel puțin, așa ne dă nouă impresia. De aceea, Malta este ofertantă și în decembrie, ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

3 surse de antioxidanţi mereu la îndemână

3 surse de antioxidanţi mereu la îndemână

 

Antioxidanții sunt substanțe nutritive naturale extrem de importante pentru sănătatea și frumusețea organismului. Acești nutrienți se găsesc în diferite alimente și băuturi precum fructele, legumele și ceaiurile. Însă, există și alte surse de antioxidanți, poate mai puțin cunoscute, dar cu siguranță la-ndemână.

Usturoiul, unul dintre cei mai puternici antioxidanți

Deși beneficiile usturoiului pentru sistemul imunitar sunt familiare încă din timpuri străvechi, anumite proprietăți ale sale încă ne surprind. Astfel, fitonutrienţii, nutrienții esențiali pentru sănătate, (seleniul, zincul, manganul germaniul), dar și vitaminele A şi C, fac ca usturoiul să fie un antioxidant puternic, ajutând la eliminarea radicalilor liberi.

Berea este o sursă importantă de antioxidanţi

Cunoscută și sub denumirea de băutură-aliment, berea are, datorită hameiului, un conținut semnificativ de antioxidanți. Astfel, prin intermediul hameiului, berea capătă valențe nebănuite, putând să contribuie, dacă este consumată cu moderație, la menținerea stării de bine a organismului.

”Hameiul, un ingredient cheie al rețetei de fabricare a berii, este o plantă absolut specială. Mai puțin cunoscut este faptul că, datorită calităților sale antioxidante excelente, pe lângă industria fabricării berii, hameiul mai este folosit doar în industria farmaceutică.Tot puțin cunoscut este și faptul că antioxidanții din hamei, care poartă denumirea de flavonoide, sunt mai puternici decât antioxidanții pe care îi putem găsi, de pildă, în citrice. Mai mult, flavonoidele rezistă mai bine în organism decât alte substanțe similare, fiind mai eficienți și sporind și mai mult efectele benefice pentru sănătatea organismului uman”, declară Dr. Corina Zugravu, Preşedintele Centrului de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie.

Nucile

Pe lângă faptul că previn bolile de inimă sau apariția diabetului, nucile au și un conținut de două ori mai ridicat de antioxidanți în comparație cu alte fructe înrudite. În plus, dacă acestea sunt consumate zilnic, în stare crudă, beneficiile lor pentru organism vor fi și mai vizibile, iar un consum de aproximativ patru nuci pe zi reprezintă doza ideală anti-imbătrânire.

Despre Centrul de Studii despre Bere Sănătate şi Nutriţie

Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie este o entitate cu caracter ştiinţific, rezultat al demersului celor trei membri fondatori: dr. Corina – Aurelia Zugravu, lector universitar în cadrul UMF “Dr. Carol Davila”, căreia îi revine şi calitatea de Preşedinte în cadrul Centrului de Studii despre Bere, Sănătate și Nutriţie, dr. Alin Popescu, medic primar în medicină sportivă şi consultant în probleme de nutriţie, deţinând calitatea de Secretar general, şi dr. Mihaela Begea, doctor în ştiinţe inginereşti.

Infiinţat în luna decembrie a anului 2011 şi lansat oficial în data de 7 martie 2012, Centrul de Studii despre Bere, Sănătate şi Nutriţie are drept obiectiv investigarea efectelor consumului moderat de bere asupra organismului uman prin derularea de studii ştiinţifice şi diseminarea informaţiilor în domeniu în rândul comunității medicale şi a publicului larg.

Pentru a contribui activ la promovarea domeniului cercetării de la noi din țară, Centrul va finanţa anual studii de cercetare în domeniu, sub forma de burse acordate studenţilor, masteranzilor, doctoranzilor sau cadrelor universitare, indiferent de vârstă.

dasdsa

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN