Alira.ro | Datini de vinSalonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
HIROMI si EDMAR CASTANEDA fac declaratii in premiera cu privire la aceasta speciala colaborare, e experienta muzicala intensa si extrem de surprinzatoare pentru toti cei care se vor gasi la Ateneul Roman pe data de 21 octombrie, incepand cu ora 20.00! “Cand am vazut-o pe Hiromi pentru prima oara, la ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In sfarsit, ne intrebam daca se stia sau nu despre acest DUBLU STANDARD AL ALIMENTELOR. Dar haideti sa urmarim si declaratiile oficialilor, celor din Comisia Europeana, dar si demintarilor si functionarilor publici care lucreaza/lucrau in Guvern, respectiv Parlament. Aceasta este cea de-a treia parte a articolului, >>CEA DE-A DOUA PARTE ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am pregatit pentru tine o super oferta, extrem de rara de la FlyDubai pentru foarte multe vacante exotice. Mai exact sunt urmatoarele: ETIOPIA, Oman, Zanzibar, Dar Es Salaam, Maldive, Sri Lanka, Nepal si Emiratele Arabe Unite. Mai jos sunt toate promotiile si perioadele corespunzatoare ofertelor! ATENTIE TOTUSI, ca-ntotdeauna perioadele sunt ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

VINARTE PENTRU ARTE, DAR ȘI VINARTE CU TENDINȚĂ

.

SOARE. CASTEL SOARE

UN VIN FĂCUT SPECIAL CA SĂ STRĂLUCEASCĂ!

SOARELE este cel care strălucește în toate ocaziile. Și ipostaziile. Și în mediu ezoteric, cel al inițiațiilor, strălucește unul, SOARELE DE LA MIEZUL NOPȚII. Cu acesta se învecinează și soarele desre care vorbim, regele soare – sau vinul SOARE de la VINARTE.

Cine este, totuși, până la urmă, SOARE? La CASTEL SOARE mă refer, bineînțeles… Să îi dăm, în sfârșit, prilejul/și ocazia optimă pentru a se recomanda. Și, firește, s-ar putea să sfârșim prin a ne îndrăgosti de el, un asemenea produs – nu ar fi de mirare. Este un SOARE printre vinuri – și un VIN plin de soare.

Cabernet Soare – Castel Bolovanu. Se poate, deci, găsi, la producătorul: Vinarte, capitolul: vinuri roșii românești emblematice.

Cabernet Sauvignon – Soare
Deci vorbim despre un vin roșu, cu o culoare intensă, de un vin rubiniu, cu nuanțe brun roșcate.
Este deținătorul unei arome intense, dar posedă, în același timp, o anume eleganță(ca instrument de seducție în panoplie).
Se poate defini ca un vin/o licoare destul de complex.
Ne poate impresiona cu un miros (îndeajuns de puternic) de fructe de pădure. Poți, la fel de bine, în contact cu el, simți în gură coacăze negre, dar și nuanțe de zmeură.
Are și tente exotice, arome de vanilie , caramel si condimente fine.

TEXTURĂ CONSISTENTĂ, DAR TEXT DIN CARE MAI PUTEM CITI. CÂT DESPRE TANINI…
Are o textură consistenta, are un gust de tanini mature – si un post gust pe care l-am defini de durată.
Este un vin roșu astringent si foarte-foarte potrivit pentru mancarurile gatite la cuptor , gratar, vanat mare, preparate romanesti, branzeturi maturate.

PORTRET. CARACTERIZARE ÎN TIMP
Este un vin ce poate fi învechit timp de 8-12 ani, în conditii de păstrare optime.
Prin învechire capătă o structură catifelată și un buchet complex de arome fine.
Alcoolul din el se ridică la un 13%.

Fișă de analiză:

  • Culoare: Roșu
  • Concentrațiune de zăharuri/Fel: de felul său, un vin sec
  • Podgorie: Sâmburești DOC
  • Țara de origine: România
  • Soiul vinului/Soiul de struguri: Cabernet Sauvignon

Castel Bolovanu Soare – Cabernet Sauvignon 2001

Vinarte-Soare09

Este pandant cu prinții mirceani și mateini. Adicătelea, este pandantul unui MERLOT de un asemenea profil/delfin și el al regelui-soare.

*Un vin care primește pe puțin 80 de puncte

În urma caracterizărilor primite de acest vin la degustările de Cabernet Sauvignon (o referință principal se intiulează: 2007) – unde a primit peste 80 de puncte – era de la sine înţeles că va fi căutat de mulți cunoscători.
Ei vor desface, cu mâini febrile/copleșite de puternică/și veritabilă emoție fiola – vor privi, mai întâi – și vor răsufla adânc.

*Un eșantion veritabil de analiză senzorială completă

Toată desigilarea lui se va transforma într-un ritual (aproape) sacrosanct.
Culoarea se va îndrepta, în pahar, spre o nuanță rubinie închisă, aspectul, în același pahar, se va dovedi limpede şi plăcut.
Nasul se va deschide relativ armonios/puternic spre arome de fructe roşii (parcă zmeură sau căpşuni), note de stejar.

*Faza de atac se consumă destul de viguros

Dacă ar trebui să judecăm, totuși, prin obișnuitele fazele de degustare, ar trebui menționat că faza de atac se consumă/dezvoltă destul de viguros, gust destul de acid, taninii se arată fermi ,însă echilibraţi, cu vibrații amărui.
Se simte, în mod clar/cert, fructul.
După segmentul mediu, vorbim despre un post-gust bun/spre foarte bun, senzaţie amăruie destul de pregnantă, gust de stejar, aciditate mare.
Se simte și o anume astringență.

*Un produs care își ține reputația sus

În concluzie: un vin care seamănă cu un vin franțuzesc de ținută – și de cel puțin 20-30 de EUR0, ca preț.

Și își justifică talia de vin de aproximativ 80 de puncte!
Cabernet Sauvignon-ul își ține reputația de poemă francă. De vin onest, dar tranșant.

*Caracter accentuat masculin, care se exhibă

Este, fără nici o îndoială, un vin care te încearcă, așa cum bine îi șade unui vin bărbătesc aprig, nervos, impetuos și greu de ținut în șa.
Poate un vin cam prea aspru, la prima vedere, dar care își exhină, din plin, caracterul său profund masculine.
Așa este și acest SOARE.
Un vin care poate să îți lumineze, dinăuntru, seara. Și să fie o vedetă la degustare.

Dacă tot este un rege al vinurilor, atunci logic mi se pare/să fie un VIN-SOARE. Adică un REGE-SOARE.

DESPRE PROSPERITATEA LA PRIMA GENERAȚIE
Sergio Faleschini nu scapă niciodată prilejul de a spune că proprietarul viilor nu poate fi/deveni prosper la prima generație. De mult ori, acest adevăr se confirm, dar, desigur, în alte multe cazuri dă greș. Ar trebui să ne dăm seama că dă greș cel puțin în câteva cazuri pe care le cunoaștem. Și, aici, mă gândesc bunăoară la JIDVEI, cu proprietarul său Claudiu Necșulescu, dar și la CASA DA VINO, cu proprietarul său Dan Balaban.
Dar, iarăși, nu se adeverește nici în chiar cazul lui Sergio Faleschini, care este un om de afaceri prosper.
Există mai multe maniere de a gestiona vinul românesc, dar nu seamănă una cu alta. Fiecare are concepția sa despre vin – precum și pe cea despre afaceri cu vin.
Dar, în restul cazurilor/adică în marea majoritate a facerilor cu/despre vin, ne temem că trebuie să îi dăm dreptate lui Sergio Faleschini: prima generație este generația de sacrificiu; adevărata prosperitate, belșugul și bogăția, dacă nu cumva faima reală/și succesul vin abia în generația copiilor, ehei, dacă nu cumva, uneori, abia la cea a nepoților…

Citat 1:
…Vorbim despre un vin roșu, cu o culoare intensă, de un vin rubiniu, cu nuanțe brun roșcate.
Este deținătorul unei arome intense, dar posedă, în același timp, o anume eleganță(ca instrument de seducție în panoplie).
Se poate defini ca un vin/o licoare destul de complex.
Ne poate impresiona cu un miros (îndeajuns de puternic) de fructe de pădure. Poți, la fel de bine, în contact cu el, simți în gură coacăze negre…

Citat 2:
…Un vin care te încearcă, așa cum bine îi șade unui vin bărbătesc aprig, nervos, impetuos și greu de ținut în șa.
Poate un vin cam prea aspru, la prima vedere, dar care își exhină, din plin, caracterul său profund masculine.
Așa este și acest SOARE.
Un vin care poate să îți lumineze, dinăuntru, seara. Și să fie o vedetă la degustare.
Dacă tot este un rege al vinurilor, atunci logic mi se pare/să fie un VIN-SOARE…

Citat 3:
…Faza de atac se consumă/dezvoltă destul de viguros, gust destul de acid, taninii se arată fermi ,însă echilibraţi, cu vibrații amărui.
Se simte, în mod clar/cert, fructul.
După segmentul mediu, vorbim despre un post-gust bun/spre foarte bun, senzaţie amăruie destul de pregnantă, gust de stejar, aciditate…

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN