Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
Anul 2017 a insemnat cea de-a 12-a editie pentru GPeC – Gala Premiilor eCommerce din Romania.  Speakerii de anul acesta au reusit, inca o data, sa impresioneze publicul, la GPeC 2017, totusi, cativa dintre ei au fost mai harnici: Neil Patel (Co-Founder Crazy Egg & KissMetrics), Amy Harrison, Oli Gardner ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
Datorita scumpirii anumitor produse, ca oua, carne si produse lactate, Consiliul Concurenței a fost sesizat de MADR. De asemenea, semnificativ este si faptul ca analizele Ministerului Agriculturii nu au dus la concluzia unor cresteri importante de prețuri, instituția neavand nicio modalitate la indemana (sau imputernicire de lege) care sa-i permita ...
Read More
AVINCIS
Tuborg anunță lansarea ediției limitate Tuborg Christmas Brew, berea specială de Crăciun care dă tonul sărbătorilor de iarnă ale românilor încă din anul 2000. Devenită un simbol al Crăciunului, Tuborg Christmas Brew este singura bere specială de sărbători din România și va fi disponibilă pe piață și în 2017, timp ...
Read More
MALTA TRAVEL
Am pregatit pentru tine o super oferta, extrem de rara de la FlyDubai pentru foarte multe vacante exotice. Mai exact sunt urmatoarele: ETIOPIA, Oman, Zanzibar, Dar Es Salaam, Maldive, Sri Lanka, Nepal si Emiratele Arabe Unite. Mai jos sunt toate promotiile si perioadele corespunzatoare ofertelor! ATENTIE TOTUSI, ca-ntotdeauna perioadele sunt ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Oxygen Events – A doua editie a conferintei “Dezvoltare Regionala”

sa

Oxygen Events organizează ediția a doua a conferinţei care are ca subiect cheie dezvoltarea regională, un forum dedicat județelor, municipiilor și comunelor, iar inițiativa organizării vine ca urmare a uneia dintre principalele provocări cu care se confruntă Europa în secolul XXI și anume noile modele de dezvoltare a oraşelor sale.

Oficiali ai MDRAP consideră că succesul procesului de descentralizare depinde sine-qua-non de colaborarea și implicarea constantă a autorităților administrației publice centrale și locale, precum și a tuturor factorilor interesați iar instrumentele financiare utilizate în programele operaționale contribuie la dezvoltarea regională prin susținerea proiectelor mature, cu potenţială viabilitate economică, determinând totodată creșterea disciplinei financiare a proiectelor sprijinite.

Tema centrală a conferinței, susținută de Marcel Ionescu-Heroiu, Senior Social Development Specialist, Europe & Central Asia The World Bank este “Coordonarea investițiilor de la bugetul de stat cu cele din fonduri europene și propuneri pentru o evaluare și selecție mai eficientă a proiectelor finanțate de la bugetul de stat” deoarece nevoile de investiții ale României sunt foarte mari și este clar că fondurile europene disponibile pentru perioada de programare 2014-2020 pot acoperi numai o parte din nevoi, {…} după principii clare”. Aceasta este ținta principală deoarece “Pentru a contribui la atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020 este necesară implicarea tuturor reprezentanţilor din sfera socio-economică locală, atât din sectorul public cât şi din cel privat, în vederea eloborării şi punerii în practică a strategiilor de dezvoltare locală” crede și Ramona Ivan, director al Direcției Relații Externe și Finanțări Structurale din CEC Bank. Însă, înainte de a ne gândi la o convergență cu restul Europei trebuie să ne gândim la o convergenţă economică în interiorul României.

Harta investițiilor  va fi prezentată într-un Focus interesant de către Roxana Nica, care afirmă faptul că: ” Dezvoltarea regională urmăreşte impulsionarea și diversificarea activităților economice, stimularea investițiilor în sectorul privat, contribuția la reducerea șomajului și ,nu în ultimul rând, conduce la o îmbunătațire a nivelului de trai. ”

300x250

Laura Ionescu, Secretar de Stat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism susține că “O țară este bogată numai în măsura în care are comunități locale prospere, bazate pe spirit antreprenorial și pe o administrație publică deschisă afacerilor.” Însă, pentru realizarea acestor obiective “Dezvoltarea Parteneriatului Public Privat va constitui un pilon de susținere a autorităților locale pentru implementarea cu succes a proiectelor cu componentă europeană și/sau națională” afirmă și Mirela Iovu, vicepreședinte al CEC Bank.

Oraşele îndeplinesc un rol vital în dezvoltarea regiunilor europene, fiind considerate elemente cheie ale îmbunătăţirii competitivităţii Uniunii Europene la nivel global. Dezvoltarea unor oraşe competitive şi durabile reprezintă o prioritate la nivelul Uniunii Europene, România având obligaţia să se înscrie în acest demers european şi să asigure condiţiile dezvoltării durabile a reţelei naţionale de oraşe. Astfel, “Competitivitatea orașelor este generată nu doar de valorificarea oportunităților de localizare și a resurselor umane și naturale, ci și de coerența și consecvența acțiunilor autorităților publice și de politicile de marketing teritorial ale acestora”, afirmă Bogdan Suditu, conf.univ., Universitatea București.

Specialiștii sunt aici! Mihai Bogza, FIC&Bancpost, Anca Laura Ionescu, Secretar de Stat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Gabriel Friptu, Director General, MDRAP, Dragoș Pîslaru, General Manager, Gea Strategy&Consulting, Diana Doina Tenea, director general, MDRAP, Mirela Iovu, vicepreședinte, CEC Bank, Roxana Nica, Managing Director, Keys Fin, Mihai Groșan, director, MDRAP, Florin Dănescu, președinte executiv, ARB, Ana-Maria Mihăescu, Chief of Mission, IFC, Ramona Ivan, Director Direcţia Relații Externe și Finanțări Structurale, CEC Bank, Mihaela Toader, Director General Programe, Ministerul Fondurilor Europene, Sergiu Neguț, Business Angel.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN