Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
marfa și banii, calitate sau siguranță, marfa, banii. calitate, siguranță
Dintotdeauna, și la produsele alimentare, ca și la celelalte produse, calitatea a mers mână în mână cu siguranța. Au fost și alte  trăsături care, în diferite epoci, au dominat și au avut o influență decisivă asupra vânzărilor, asupra cererii și ofertei de pe piață. De pildă, designul. Mai ales la ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
insulele nova travel, insule, nova travel, center și eurolines, center, eurolines
INSULELE NOVA TRAVEL, TUI TRAVEL CENTER ȘI EUROLINES. ADICĂ NIȘTE OAZE DE VOLUPTATE NOVA TRAVEL, TUI TRAVEL CENTER ȘI EUROLINES sunt ele însele niște insule. Nu numai INSULELE SPANIEI în care ne trimit. Ci ele însele oaze de civilizație, de cultură organizațională & turistică. Oaze și insule în care ai ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Despre Chateau de Saint Cosme Hominis Fides 2007

 

 Subiectul articolului de astazi: Louis Barruol. Aflat la a 14-a generatie de vinificatori, a preluat viile de la tatal sau in 1992; domeniul este in familie din 1490. 15 Ha de vii vechi aflate in inima Gigondas-ul, cu patru terroir-uri “Lieut-Dits” al caror comportament si stil de vinuri sunt studiate de sute de ani. Acesta este Chateau de Saint Cosme. Intre timp Louis s-a extins si in alte apelatiuni (in special Northern Rhone) fara a renunta insa la filozofia  terroir-ului care trebuie pus in valoare de vinuri.  

  Vinul de fata este un Chateau de Saint Cosme Gigondas Hominis fides 2007. Hominis Fides este un lieut-dit (loc anume, parcela separata cu terroir deosebit), detalii aici. Are un scor de 100 de puncte Parker, oferite de catre celebrul critic, detalii aici.

Chateau-Saint-Cosme-Les-Deux-Albion-2013

Totodata, inainte de a da concluziile  privitoare la vin as dori sa mentionez o a doua degustare a variantei 2013 a Les Deux Albion, “asamblajul” de linie, majoritar Syrah, rezida urmatoarele: o infatisare foarte buna, cu un fruct negru concentrat, picant superb incadrat de notele smoky si de violete atat olfactiv cat si la nivelul papilelor. Precizare: vin recomandat pentru toata lumea, dat fiind ca acesta impaca multe gusturi inca de pe acum si va evolua excelent pe viitor.

Vinul de mai jos este un Grenache care se infatiseaza intr-un fel mai special, decat soiurile normale; este de o finete ireala si o eleganta desarvasita. Asezate pe o structura ferma si o densitate compacta, cu o precizie si mineralitate de invidiat; Arome indefinite, in cazul in care este greu sa le separi si sa le categorisesti. Taninii prezinta o finete filigranata, presarati in corpul vinului, dar legati parca cu un fir de otel, insotind permanent evolutia vinului pe palatin. Postgustul bun. Concluzie: un vin bun.

Chateau-Saint-Cosme-Gigondas-Hominis-Fides-2007

Pretul de dinainte de a fi scris Bob pe acesta era in jur de 60-70 €.;urmand ca, comerciantii sa creasca preturile in jur de 300 €. Un vin exceptional.

Puteti gasi in prezent la vanzare acest vin la preturi “normale” (70-80€ importate de Winepoint) variantele 2013. La pretul acesta, comparativ cu cei 300 € de mai sus, merita sa luati cele patru selectii parcelare: “La Poste”, “Hominis Fides”, “Valbelle” si “Le Claux” si sa faceti o degustare comparativa.

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN