Alira.ro | Datini de vin Salonul International de Vinuri, Timisoara 31 martie – 2 aprilie 2017
marfa și banii, calitate sau siguranță, marfa, banii. calitate, siguranță
Dintotdeauna, și la produsele alimentare, ca și la celelalte produse, calitatea a mers mână în mână cu siguranța. Au fost și alte  trăsături care, în diferite epoci, au dominat și au avut o influență decisivă asupra vânzărilor, asupra cererii și ofertei de pe piață. De pildă, designul. Mai ales la ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
In continuarea articolului nostru de ieri despre ExpoFlowers&Garden. Cum a fost acolo si de ce sa mergeti si voi? Va povestim din experienta noastra! În presa internațională, AGROJOB este numele unui vestit site din Danemarca. Unu care se ocupă, firește – așa cum îi spune și numele – cu joburi ...
Read More
AVINCIS
 Tuborg România, parte a United Romanian Breweries Bereprod (URBB), inovează piața de bere prin lansarea unui sistem unic de protecție a capacelor dozelor de bere împotriva factorilor externi: o folie de protecție din aluminiu (Alu-Foil) 100% reciclabilă. Consumatorii pot savura astfel berea direct din doză, fără a fi preocupați de ...
Read More
MALTA TRAVEL
insulele nova travel, insule, nova travel, center și eurolines, center, eurolines
INSULELE NOVA TRAVEL, TUI TRAVEL CENTER ȘI EUROLINES. ADICĂ NIȘTE OAZE DE VOLUPTATE NOVA TRAVEL, TUI TRAVEL CENTER ȘI EUROLINES sunt ele însele niște insule. Nu numai INSULELE SPANIEI în care ne trimit. Ci ele însele oaze de civilizație, de cultură organizațională & turistică. Oaze și insule în care ai ...
Read More
Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
casa-anca.ro

Vin de Sommelier By Marius Stoica

Vin de Sommelier By Marius Stoica – o premieră pentru România

 

Cupajarea vinurilor este un proces prin care diferite soiuri sunt amestecate în rețete unice, cu o măiestrie dusă la nivel de artă. Asemenea maestrului parfumier care combină miligrame din esențele dorite pentru a contura notele perfecte ale unui parfum sau, așa cum Master Blender-ul combină cu măiestrie tutunuri nobile pentru a obtine blend-uri distincte și rafinate, sommelierul îmbină diferite soiuri și diferite stiluri de vinificașie în căutarea vinului perfect.

unnamed (1)

Datorită experienței de sommelier și studiilor în oenologie și vinificație, am descoperit nu doar ce tipuri de vin se completează cel mai bine, dar și modul în care notele de gust intră în armonie pentru a crea experiența perfectă a degustatului.

Vinul bază este un Merlot vinificat în lipsa lemnului de Daniel Dorneanu (oenolog @ Domeniile Franco Romane), cu o structură subțire, dar bogat în taninuri. Vinul pe care l-am ales pentru completarea experienței gustative este un Cabernet Sauvignon vinificat de Stephen Donnelly (oenolog @ Crama Budureasca), maturat douăsprezece luni în butoaie mici de stejar, bogat în arome și alunecos pe palatin.

Această primă ediție, limitată la doar 600 de sticle, cuprinde vinuri provenite din cele mai bune zone, prelucrate cu grijă și mixate într-o rețetă unică sub sigla Vin de Sommelier, ce reprezintă simbolul aprecierii mele pentru aceasta cultură și pentru iubitorii de vin.

 

Invit iubitorii de vin să ne bucurăm împreună descoperind eleganța, complexitatea și armonia primului cupaj din România realizat de un sommelier.

 

 

Vin de Sommelier

An 2013

Sec

unnamed (3)

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN