Alira.ro | Datini de vin Borsec-Romaqua Group Borsec Iubesc Vinul Romanesc

Medicii recomanda diferite alimente care sa ne pastreze sanatosi, am selectat noi special pentru voi cateva dintre acestea si le-am descris pe fiecare. Orz și ovăz Acestea contin un fel specific de febre solubile, beta-glucan, care prezinta foarte multe avantaje pentru inimă și sănătatea corpului in general. Beta-glucanul realizeaza o legătură între ...
Citește mai mult
Pernod Ricard, conviviality creators
PRIAevents, organizează și în aceast an cea mai importantă reuniune a toamnei - conferința PRIA Agriculture, însoțită de Gala PRIA – Romanian Farmers – la a 3-a ediție în România - în cadrul căreia va recunoaște eforturile și contribuția fermierilor români ce au investit resurse, multă muncă și experiența lor de-a lungul timpului, ...
Read More
AVINCIS
Drojdia de bere este unul dintre cele mai bune revitalizante şi daca este consumata cum trebuie si des, atunci acesta chiar poate incetini procesul de îmbătrînire. Mare atentie! Drojdia nu se consuma altfel decat sub forma de extracte în care produsul este inactivat. Acest articol este numai informativ! Un continut ...
Read More
MALTA TRAVEL
malta, destinatie pentru indragostiti
Malta, ca destinație turistică, poate fi citită în multe feluri. Unii pot vedea în ea o destinație pentru familiile cu mulți copii, alții o pot aprecia ca un loc pentru oamenii singuri. Ea se pretează perfect la toate acestea. Poate fi ca un tricou simplu, care se lasă purtat la ...
Read More
Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti Brosura Admitere 2018 la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti indagra-food.ro expodrink.ro
casa-anca.ro

Drumul României spre Euro

EURO

Drumul României spre Euro

Joi, 26 februarie 2015, Oxygen Events deschide noul ciclu de evenimente financiar-bancare pe care îl organizează în acest an, cu o conferință dedicată procesului de pregătire privind adoptarea monedei euro de către ţara noastră.

„Drumul României spre Euro: oportunităţi şi provocări” – eveniment care va avea loc la Godot Café-Teatru, începând cu ora 09:30 – se anunță a fi deosebit de interesant pentru că, prin vocea unor profesionişti, vom afla către ce orizonturi se îndreaptă România.

Recenta criză financiară şi economică a scos în evidenţă faptul că proiectul euro are mari avantaje, dar şi imperfecţiuni majore care generează dezechilibre monetare, financiare şi economice semnificative şi susţine apariţia şi dezvoltarea unor tendinţe divergente majore. Se vorbeşte intens nu numai de o falie est-vest în Uniunea Europeană, dar şi de un clivaj nord-sud, explicabil printr-o “naţionalizare” tot mai accentuată a politicilor economice şi sociale în dauna unei coordonări extinse a acestor politici şi a sporirii solidarităţii şi coeziunii statelor membre. Noul Pact de Stabilitate şi Creştere, Uniunea Bancară Europeană, Uniunea Fiscală Europeană sunt numai câteva instrumente stabilite post-criză tocmai pentru a răspunde provocărilor crizei şi a configura o zonă euro mai bine articulată, funcţională şi eficientă.

Patru ani ne mai despart de termenul propus pentru intrarea României în clubul monedei unice, așa că, se nasc o serie de întrebari legitime, la care vin să ne raspundă, în cadrul conferinței „Drumul României spre Euro: oportunităţi şi provocări”, bancheri de renume și personalități recunoscute printre care se numără: Valentin Lazea – economistul şef al BNR, Radu Graţian Gheţea – preşedintele ARB, Ionuț Dumitru –președintele Consiliului Fiscal, Andrei Rădulescu – Senior Economist, Banca Transilvania, Radu Crăciun – economistul şef al BCR, prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulescu – decanul facultății de relații internaționale și studii europene SNSPA, dr. Nicolae Iordan Constantinescu – președintele Fundației Paneuropa, Dragoș Cabat – analist financiar.

Adoptarea monedei euro de către România este o obligaţie derivând din tratatele Uniunii Europene, singurele aspecte discutabile privind numai îndeplinirea condiţiilor şi momentul aderării. Tocmai de aceea, este important să știm dacă anul 2019 reprezintă un termen realist pentru aderarea țării noastre la zona euro și dacă România are o strategie naţională corespunzătoare de aderare.

Nu este mai putin adevărat că România trebuie să adopte toate reformele structurale necesare pentru a asigura convergenţa nominală şi reală a economiei şi societăţii româneşti. În acest context, întregul sistem financiar-bancar trebuie să fie pregătit să îşi asume obiectivele şi cerinţele apartenenţei la zona Euro. Pentru că este un proces care ne afectează pe toți este important să știm cum sunt pregătite băncile să sprijine politicile de convergenţă şi creştere a competitivităţii, iar evenimentul propus de Oxygen Events – „Drumul României spre Euro: oportunităţi şi provocări” – are rolul de a crea o platformă interactivă la care sunt invitați toți cei interesați de acest subiect de actualitate.

„Ne-am propus ca în cadrul conferinței, organizată joi, 26 februarie 2015, la Godot Café-Teatru să atingem subiectul, punctual, plecând de la experiența altor țări, dar ținând cont de realitatea și specificul local, astfel încât să vedem în ce mod este pregătită România ca să răspundă acestei mari provocări” a declarat Ileana Ghica, Director General, Oxygen Events.

În legătură cu tematica evenimentului, Andrei Rădulescu, Senior Economist la Banca Transilvania a punctat: “Aderarea la Zona Euro constituie, fără îndoială, o provocare complexă pentru România, atât din perspectiva dimensiunii economice, dar și a aspectelor politice și sociale. Este extrem de important modul în care pregătim procesul de integrare monetară europeană, dat fiind că o performanță reușită a României după aderarea la euro este dependentă de convergența economică durabilă către grupul core al Zonei Euro.

Dacă astăzi par să nu mai existe probleme de natură nominală, nu același lucru se întâmplă cu latura reală a convergenței economice a României, sub toate aspectele: competitivitate, inovare, infrastructură, condiții sociale etc. Tocmai de aceea este important să construim un model de dezvoltare sustenabilă și convergență durabilă, care să fie implementat cu rigurozitate an de an, pe termen mediu și lung.”

ALTE ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post Navigation

OXYGEN